Resident Evil 7 bude nejtěžší z celé ságy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Resident Evil 7 bude nejtěžší z celé ságy

Resident Evil 7 bude nejtěžší z celé ságy

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 1. 2017 11:46 5
Reklama

Těsně před vydáním neuplyne skoro den, abychom se nedozvěděli něco nového na konto survival hororu Resident Evil 7. Nyní autoři slibují, že novinka bude obtížnější než kterýkoli z předchozích dílů dlouholeté série.

Hadžime Horiuči z Capcomu v rozhovoru pro Oficiální Xbox magazín prohlásil, že půjde o nejobtížnější Resident Evil vůbec. Vyšší obtížnost je ale podle něj jednoznačně záměrná. “Chtěli jsme se zaměřit víc na aspekt strachu. Obávali jsme se, že pokud by byla hra příliš snadná, hráči by necítili takové napětí a takovou úzkost,” prohlásil Horiuči.

Z nepřátel máme mít skutečnou hrůzu, mají představovat výzvu. Autoři se chtěli ujistit, že i když budeme čelit jen jedinému, takový protivník nás bude schopný zabít. Už dříve vývojáři mluvili o dynamické obtížnosti, která se bude přizpůsobovat hráči podle jeho výkonu. Jinými slovy, pokud budete na stejném místě ve stejné situaci umírat opakovaně, hra vám podá pomocnou roku a trochu se zjednoduší. Podle Capcomu nemá být smrt v RE7 trestem, jde jednoduše o součást celého zážitku.

Autoři také opakovaně v posledních týdnech zdůrazňovali, že navzdory odlišné kameře bude hratelnost velice podobná prvním klasickým dílům série. Změnu ze third person na first person perspektivu vývojáři hájili snahou o větší pohroužení do hry. Nejlépe se tak podle nich vžijeme do jejího světa a hororových kulis.

Pokud jde o obtížnost, vizi Capcomu jednoznačně kvituji s povděkem. Jsem dlouholetým zastáncem teorie, že skutečný strach v hororových hrách pramení ze zranitelnosti hlavního hrdiny. A i když jsme viděli řadu povedených hororů bez nepřátel, v nichž nelze vůbec umřít, neustále ohrožení protagonisty je podle mě klíčem k tomu pravému teroru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama