Minecraft pro PC a Mac prodal 25 milionů kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft pro PC a Mac prodal 25 milionů kopií

Minecraft pro PC a Mac prodal 25 milionů kopií

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 1. 2017 10:22 2
Reklama

Fenomén Minecraft zaznamenal další důležitý milník. Hry se prodalo přes 25 milionů kopií pro PC a Mac. Ještě v lednu to přitom bylo 22 milionů. A to hovoříme jen o základní verzi hry.

Už v červnu se Mojang pochlubil, že při započtení všech odnoží a platforem měl Minecraft na kontě tehdy 107 milionů kopií. I když růst PC verze možná zpomalil, tento sandboxový hit nadále táhnou vzhůru mobilní a konzolové verze, které se těší čím dál větší popularitě. Microsoft tak zřejmě nemá nejmenší důvod vyčítat s investici do Minecraftu.

Pokud by vás zajímalo, jak rychle přibývají PC a Mac verzi noví hráči, jen za posledních 24 hodin si hru koupilo podle statistik na oficiálních stránkách skoro 9 tisíc lidí. I když se Minecraft dočkal během let řady odnoží a speciálních verzí, jako je ta pro Windows 10, originál si stále drží pověst té hlavní, která se dočká většiny updatů předtím, než se objeví jinde. I proto očividně prodeje stále rostou.

Pokud vás zajímají globální statistiky a jak si Minecraft v červnu vedl v různých částech světa na všech platformách, prozkoumejte obrázky v galerii. Loni v dubnu přinesl list The New York Times obsáhlé téma o Minecraftu plné zajímavých údajů, z nichž jsme udělali výtah. Kromě jiného Microsoft vyvrátil mýtus o typickém fanouškovi. Přibližně 40 procent hráčů ve skutečnosti tvoří ženy a průměrnému hráči je mezi 28 a 29 lety.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama