Zrušené postavičky z Rogue One pro DI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zrušené postavičky z Rogue One pro DI

Zrušené postavičky z Rogue One pro DI

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 1. 2017 13:03 2
Reklama

Velmi pravděpodobně si ještě vzpomenete, že jsme závěr loňského roku v Hrej.cz trávili ve společnosti hry Disney Infinity, která se ve verzi 3.0 dočkala několika playsetů inspirovaných vesmírem Star Wars. A pochopitelně také figurek. Jenže vydavatel na jaře k velkému překvapení nás všech po obrovském rozmachu celou značku odpískal. Od té doby jsme se několikrát v novinkách vraceli k plánům, které autoři toys-to-life série měli. Dnešek nebude výjimkou.

Disney kromě jiného plánoval nové postavičky inspirované filmem Rogue One: Star Wars Story, který přišel do kin v polovině minulého měsíce. Očividně tak bylo narýsováno dlouho dopředu, co se bude se značkou dále dít. Za oponu nerealizovaných plánů nás nechal nahlédnout jeden z výtvarníků, který se na svých stránkách podělil o návrhy nových postaviček.

Objevil se mezi nimi například Baze Malbus nebo alternativní podoba Dartha Vadera. Podle Kotaku se počítalo s celou posádkou hrdinů Rogue One. Chybět neměl ani droid K-2SO a Jyn Erso. Ta se objevila alespoň jako jeden z nových hrdinů v posledním placeném DLC pro akci Star Wars Battlefront.

Nový tématický playset (tedy singlové dobrodružství) mělo údajně na starost anglické studio Ninja Theory, které se kromě her Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West a DmC: Devil May Cry podílel už na starších playsetech pro Disney Infinity. Zatímco playset k Rogue One byl podle zdroje Kotaku na samém začátku vývoje, postavičky byly v podstatě hotové.

Kromě Star Wars by se ale podle dostupných obrázků v titulu objevil i nový Kapitán Amerika z loňského filmu Občanská válka (jiná verze už byla dostupná dříve). A nové postavičky se inspirovaly rovněž animáky Moana (u nás Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa) a Zootopia (Zootropolis: Město zvířat).

Naneštěstí na nic z toho už nedojde. A různé on-line funkce Diseny Infinity postupně přestávají fungovat. Už dříve jsme se dozvěděli, že v plánu byla verze 4.0, která měla mimo jiné nabídnout playsety Guardians of the Galaxy Vol. 2 a Auta 3. Spoustu dalších informací pak o plánované nové edici sepsal Vojta ve své novince z května. Disney Infinity 4.0 údajně mělo propojit různá univerza, nabídnout kromě klasických postaviček i nějaké speciální větší a řadu dalších dobrodružství.

Jak se od začátku spekulovalo, sérii zlomila vaz přemrštěná očekávání v kombinaci s obrovským množstvím produktů, které bylo třeba vyrábět a nabízet po celém světě. Portfolio značky bylo jednoduše příliš velké a neodpovídalo poptávce. Uvidíme, jak si do budoucna povedou konkurenční toys-to-life značky jako Skylanders od Activisionu, Lego Dimensions od Warnerů a postavičky Amiibo pro hry od Nintenda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama