Sběratelka NMS pět měsíců po vydání hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sběratelka NMS pět měsíců po vydání hry

Sběratelka NMS pět měsíců po vydání hry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 1. 2017 09:59 7
Reklama

Pokud už vám jen z náznaku další zprávy na konto No Man’s Sky nabíhá obří pulzující žíla, raději pokračujte jinam. Hodně se v posledních týdnech píše o nejrůznějších modifikacích, spekuluje se o dalším updatu a zda přinese multiplayer. Určitě by ale neměl zapadnout ani informace, že až v těchto dnech se někteří předobjednávající dočkali své vytoužené Explorer’s Edition.

No Man's Sky vyšlo už v první polovině srpna. Někteří zákazníci ale museli na vyřízení své objednávky čekat skoro pět měsíců. Speciální limitovaná sběratelská edice hry v Explorer’s Edition byla k dispozici jen pro PC a v omezeném počtu 10 tisíc kusů. Je skutečně krásná a vyjít na PS4, sám bych si na ní před vydáním brousil zuby. Kromě hry samotné obsahuje pero, zápisník, odznáček, a hlavně úchvatný model jedné z lodí v měřítku 1:35, který je možné ozdobit polepy podle vlastního vkusu.

Tahle legrace stála dohromady 150 dolarů, tedy v přepočtu přes 3800 korun, což není rozhodně málo. Na svědomí ji měl obchod iam8bit, který spojil síly s Hello Games, aby - jak tvrdí - vytvořil něco tak ambiciózního, jako je hra samotná. Ručně malovaný detailní kovový model s patinou retro sci-fi vypadá výborně, o tom nemůže být sporu. Ale čekat pět měsíců na sběratelku, kterou jste si předobjednali ještě dlouho před vydáním hry, je masakr.

Propracovaný model, který se nemá v ničem podobat obvyklým sběratelským soškám, je ale zřejmě také důvodem velkého zpoždění této edice. Je tak trochu smutnou připomínkou komplikací, s nimiž se potýkala samotná hra. Podobně jako ona byla i Explorer’s Edition opakovaně odložena. Představena přitom byla už loni v březnu.

Abychom ale skončili na optimističtější notu, vypíchneme pár zajímavých modifikací a tweaků od fanoušků. Mod Alien Structures, jak už název napovídá, rozmisťuje na planetách devět nových mimozemských staveb a objektů. Díky úpravě hry také můžete stavět základny bez výškového omezení, které vás jinak svazuje. A za pozornost stojí i bug, který vám umožní "přistát" s obrovskou nákladní lodí z Foundation updatu na povrchu planet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama