V Horizonu nebudeme bojovat jen se stroji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Horizonu nebudeme bojovat jen se stroji

V Horizonu nebudeme bojovat jen se stroji

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 1. 2017 08:44 13
Reklama

Vývojáři z nizozemského studia Guerrilla Games se pochlubili novou příběhovou upoutávkou na Horizon Zero Dawn. Graficky oslnivá exkluzivita pro PlayStation 4 v Evropě hra vychází 1. března.

Story trailer nabízí trochu odlišný pohled na dobrodružství lovkyně Aloy, než jsme dosud měli možnost vidět. To píše i komunitní manažer Guerilla Games Jeroen Roding na PlayStation Blogu. Namísto samotného postapokalyptického světa a obřích robotických dinosaurů se tentokrát ukázka soustředí kromě příběhu spíše na mezilidské vazby a pozadí celého dobrodružství. Aloy totiž nebude čelit zdaleka jen obřím oživlým strojům. Na obzoru se rýsuje i další hrozba.

Naštěstí na pomoci hráči může přispěchat několik spojenců, které video rovněž představuje. Na většinu otázek nám ale zatím autoři odpovědět nechtějí. Musíme si podle nich počkat až na vydání. Pak konečně zjistíme, kdo jsou oni maskovací válečníci a jak mohou ovládat stroje. Jak trefně podotýkají některé komentáře, trailer přinesl snad ještě více otázek než odpovědí.

Jak už bylo řečeno, v Evropě má hra vyjít už 1. března, i když datum vydání pro Velkou Británii, které je často nastavené sólo, se znovu posunulo až na 3. března. Za oceánem se dočkají jako první už 28. února. Hra měla původně vyjít už loni, ale vývojáři potřebovali podle svých slov více času, aby dokázala naplnit svou ambiciózní vizi.

Šéf studia Hermen Hulst se nedávno nechal slyšet, že se na hře začalo pracovat v roce 2011 po zvážení asi 40 až 50 návrhů. Jde podle něj o riziko, protože udělat novou IP je neuvěřitelně těžké. Náročné bylo i přesedlat na jiný žánr a upravit technologii, protože dosud se Guerilla specializovala na lineární FPS, zatímco Horizon je open world 3rd person akční RPG.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama