Nioh po vydání dostane bezplatné PVP DLC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nioh po vydání dostane bezplatné PVP DLC

Nioh po vydání dostane bezplatné PVP DLC

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 1. 2017 10:50
Reklama

Když jsme včera psali o tom, že Nioh konečně dosáhl gold statutu a jeho vydání již nic nebrání, mysleli jsme si, že to bude pro tento týden tou nejlepší zprávou, která se okolo očekávaného drsného akčního RPG objeví. Španělský server GameReactor ale přinesl krátký rozhovor s šéfem vývoje Josuke Hajašim, který přinesl skvělou novinku.

Počátek rozhovoru se týkal reakcí hráčů na dvě demoverze, které byly v loňském roce dostupné. Hajaši zminil, že zejména evropské a americké publikum poskytlo velmi pozitivní zpětnou vazbu a navíc alfa i beta demo poskytlo vývojářům mnoho podnětů ke zlepšení jednotlivých herních mechanismů. Došlo tak například k úpravě kamery a vybalancování obtížnosti některých segmentů.

Nioh je ve vývoji od roku 2004 a na otázku, co ve hře z té doby zůstalo, odpověděl Hajaši poměrně krátce, ale zábavně – hlavní hrdina je stále blonďatým modrookým samurajem ze západu. Logické zdůvodnění má také struktura hry, která se neodehrává v otevřeném světe, ale je spíše souborem jednotlivých úrovní. Hajaši říká, že Nioh předvede hráči mnoho historických památek a japonských regionů. Vývojáři chtěli ukázat co nejvariabilnější prostředí namísto toho, aby si museli vybrat jednotný styl.

Rozhovor se samozřejmě nemohl vyhnout ani tématu srovnávání s konkurenční sérií Dark Souls, nebo polským titulem Lords of The Fallen. Hajaši říká, že obě značky velice respektuje, ale Nioh přinese své vlastní originální prvky, jako je komplexní a složitý soubojový systém a odlišný styl vylepšování postavy. Zmiňuje také unikátní mix reálných historických událostí a postav, do nějž autoři implementovali prvky z japonského folklóru, jmenovitě nadpřirozené postavy Yo-Kai.

Ona výše zmíněná skvělá zpráva se ale týká plánů na dodatečný obsah, který do hry přibyde po vydání. Hajaši potvrdil, že Nioh v budoucnu dostane bezplatné DLC, které do hry přinese PVP režim. Zatím nevíme, zda půjde o arénu, nebo jestli se PVP ve hře ponese v duchu invazí, jaké známe z Dark Souls. Je to ale vůbec poprvé, co o PVP vývojáři hovoří a soubojový systém Niohu si o něj přímo říká. Není nutné zmiňovat, že se nyní na hru těšíme ještě o chlup více. Na výsledek si ale musíme počkat do 8. února.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama