"Rozšíření Uncharted 4 je jiné než zbytek série"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Rozšíření Uncharted 4 je jiné než zbytek série"

"Rozšíření Uncharted 4 je jiné než zbytek série"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 1. 2017 14:46 3
Reklama

Naughty Dog se podělili o nové informace na konto standalone rozšíření The Lost Legacy pro Uncharted 4: A Thief's End. Expanze představená v prosinci při příležitosti akce PlayStation Experience s Nadine Ross a Chloe Frazer bude mít jinou atmosféru, naznačil v rozhovoru pro Oficiální PlayStation magazín Shaun Escayg.

Nebude to hra ve stejném tónu jako zbytek série Uncharted, varují autoři předem, i když se pochopitelně odehrává v kulisách stejného světa. Samostatné rozšíření, které nebude navazovat na události čtvrtého dílu, ale bude zasazeno po jeho konci, nás zavede do Indie, jež mát být se svými chrámy a božstvy perfektním zázemím pro nový příběh.

I po stránce hratelnosti bychom měli očekávat něco trochu jiného, než nabídlo Uncharted 4, upozornil Kurt Margenau. Nechtěl přitom prozradit příliš podrobností, ale vývojáři jsou podle jeho slov nadšení tím, co The Lost Legacy přinese v hratelnosti. Jednou z předností hry má být kontrast mezi městským a venkovským zasazením.

Původně přitom Naughty Dog uvažovali o tom, že novinka bude klasické rozšíření pro čtyřku. Vzhledem k tomu, že jde ale o standalone dobrodružství, není možná tak naivní doufat v to, že by mohla velikostí přesáhnout ambice běžných DLC. Sám Escayg k tomu řekl, že autoři potřebovali více času na napsání příběhu, takže to, co začalo jako běžné DLC, teď považují za příběhovou expanzi.

Padla zmínka i o tom, že vývojáři chtějí pojmout celý zážitek více zeširoka a učinit jej otevřenější. Okamžitě se tak začalo spekulovat o tom, že by se mohla hra odehrávat přinejmenším v částečně otevřeném světě, což si Naughty Dog vyzkoušeli trochu už u čtyřky.

Studio věnuje velkou pozornost také dynamice hlavních hrdinek a tomu, aby Chloe i Nadine měly svou vlastní odlišnou osobnost. Má mezi nimi panovat zajímavé chemie a jejich vztah se zajímavě rozvine. Kurt Margenau zmínil, že osobnost Chloe se má lišit i od té, kterou má Nathan. Díky tomu bylo třeba, aby se postava i jinak pohybovala. Vývojáři tak pořídili nové animace a dali postavě vlastní unikátní bojový styl.

The Lost Legacy má vyjít tento rok. Zdá se, že můžeme očekávat přinejmenším něco tak ambiciózního, jako bylo rozšíření The Last of Us: Left Behind. Ostatně už dříve jsme se dozvěděli, že novinka bude delší než Left Behind.

Když už je řeč o Uncharted, mohlo by vás zajímat, že čtvrtý díl s podtitulem A Thief's End má podle posledních čísel k 21. prosinci na kontě přes 8,7 milionu prodaných kopií, pochlubila se začátkem roku Sony. Počítají se do toho krabicovky i digitální verze. Jen za první týden od uvedení do prodeje pokořilo Uncharted 4 už v květnu metu 2,7 milionu kopií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama