Minecraft si zahrajete i na Dreamcastu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft si zahrajete i na Dreamcastu

Minecraft si zahrajete i na Dreamcastu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 1. 2017 11:51
Reklama

Konzole Dreamcast od Segy se sice přestala vyrábět už v roce 2001, ale má velice loajální komunitu tvořivých fanoušků, kteří s ní neustále experimentují a vytváří i nové hry. Jednou z nich je klon Minecraftu, který dokazuje, co vše je při troše šikovnosti možné s letitým hardware dokázat.

Novinka se jmenuje Crafti a v praxi ji představuje video, které najdete níže. Na svědomí ji má uživatel fóra DCEmulation s přezdívkou gameblabla. Jeho port přitom vychází z původního klonu nCrafti od uživatele Vogtinator pro kalkulačku značky Texas Instruments, model TI-Nspire CX CAS. Třebaže hra postrádá nepřátele a zvuky, výsledek je to obdivuhodný.

Na ovládání je podle ohlasů potřeba si zvyknout, ale nakonec se údajně Crafti na Dreamcastu tak moc blíží originálnímu Minecraftu, jak je to zřejmě jen na této konzoli možné. Pohyb postavy se ovládá na D-padu, rozhlíží se pak za pomoci analogové páčky. Tlačítky klasicky umisťujete bloky ve světě, nechybí ani možnost vyskočit nebo akční tlačítko pro otevírání dveří a aktivaci přepínačů.

Zajímavé je, že grafika nevyužívá 3D hardware Dreamcastu, konkrétně GPU PowerVR, ale vše se renderuje softwarově. Plynulost je tím trochu poznamenána, ale jinak vše funguje.

Pokud byste náhodo chtěli tento výtvor sami vyzkoušet, máte možnost. Je ke stažení zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama