Del Toro hovoří o své roli v Death Stranding
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Del Toro hovoří o své roli v Death Stranding

Del Toro hovoří o své roli v Death Stranding

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 1. 2017 08:36 1
Reklama

Death Stranding, aktuální projekt otce Metal Gearu Hidea Kodžimy, kolem sebe stále uchovává atmosféru tajemna a očekávání. Dvojice trailerů nám toho o hře moc neprozradila, jisté je momentálně jen to, že si Kodžima kromě enginu Decima od nizozemského studia Guerilla Games na pomoc přivedl i několik svých slavných přátel. Kromě Normana Reeduse a Madse Mikkelsena se jedná i o mexického režiséra Guillerma del Tora. Jaká je ale jeho pozice v projektu?

Na tuto otázku se del Tora zeptali redaktoři z IGN. Režisér takových snímků, jako je Faunův labyrint, Pacific Rim nebo seriál Agresivní virus, přiznal, že ve hře zosobňuje jistou postavu, jinak ale není nijak kreativně zapojen a do vzniku samotné hry nezasahuje. Kodžima mu podle všeho poskytl jen ty nejnutnější informace, aby se mohl zhostit své role, jinak toho ale o hře zřejmě ví přesně tolik jako my.

„Tohle je kompletně Kodžimova hra. Myslím, že bude úžasná, na sto procent. Ale je to on a jeho nápady. Já jsem jen loutkou v jeho rukou. Můj přínos je pouhá role obdivovatele jeho myšlenek. A také se dlouhé hodiny nechávám skenovat. A to bude tak asi všechno,“ říká del Toro. Je zřejmé, že Kodžima má svůj projekt pevně v rukách a ani svým nejbližším spolupracovníkům nedá příliš nahlédnout pod pokličku. Nedávno jsme se podobné informace dozvěděli i od Madse Mikkelsena, který přiznal, že jakkoli je z Death Stranding ohromen, vlastně mu téměř nerozumí.

Del Toro není na rozdíl od Mikkelsena ve hrách žádným nováčkem. Už před lety pracoval pro vydavatelství THQ na titulu Insane, jehož vývoj byl bohužel zrušen. Podobně nešťastný konec vzal i projekt Silent Hills, na němž pracoval právě s Hideem Kodžimou a který po sobě zanechal jen působivé demo P.T. Po neúspěchu Silent Hills a bouřlivém rozchodu s Konami se del Toro nechal slyšet, že se hrám plánuje vyhýbat, protože jim nosí smůlu. Doufejme, že kletba bude v případě Death Stranding zlomena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama