Yakuza 0 láká do neonových 80. let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Yakuza 0 láká do neonových 80. let

Yakuza 0 láká do neonových 80. let

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 1. 2017 16:13
Reklama

Yakuza 0, prequel ke slavné sérii, která od roku 2005 zvládla vyprodukovat sedm číslovaných dílů a několik spin-offů, dnes po dvou letech od vydání v Japonsku vychází i na západě a láká nás do neonové džungle Tokia konce 80. let. Pokud s herní sérií, která byla až dosud populární především v zemi vycházejícího slunce, nemáte žádné zkušenosti, určitě vám přijde vhod následující shrnutí přímo od vývojářů.

Důležité datum, které byste si měli zapamatovat, je 9. prosince 1988. Nejen proto, že přesně o čtyři měsíce později se narodil váš oblíbený člen týmu Hrej.cz, ale zejména z toho důvodu, že právě tehdy započal příběh nulté Yakuzy. Japonská ekonomika je na vzestupu, stejně jako neřesti a nákladné choutky jisté skupiny obyvatelstva. Vykřičené oblasti Tokia a Ósaky nabízejí přímo záplavu příležitostí pro mladé kriminálníky. Právě tady hráči pomohou postavit základy osobnosti hlavního hrdiny série Kazumy Kiryu a nechvalně proslulého Gora Majimy.

Zatímco Kiryu se v Tokiu snaží postupně stoupat po jednotlivých příčkách místní zločinecké organizace, Majima v Ósace řídí populární kabaret, ale sní o tom, že se znovu vrátí do řad jakuzy, z nichž byl vyloučen. Oba mají co dělat, aby dosáhli svých cílů, a pomoci jim v tom samozřejmě musíte vy. A co by to bylo za 80. léta, kdyby se při páchání zločinů nemohl člověk zároveň skvěle bavit!

Vývojáři jsou hrdí na svůj styl vyprávění, během něhož se dozvíme mnoho o tom, co Kazumu motivuje k jeho jednání. S ohledem na to, že je hra prequelem celé série, je zároveň i skvělým vstupním bodem pro nováčky. Můžeme se těšit na jedny z nejlepších soubojových pasáží díky systému rychlého měnění bojových stylů. Vůbec poprvé dostaneme do rukou také osud Gora Majimy a budeme moci prokázat, že svou přezdívku Vzteklý pes nedostal jen tak pro nic za nic. Zásadním plusem pak bude samotné dobové zasazení. 80. léta v USA už jsme viděli několikrát, ale Japonsko? To bude velice zajímavá exkurze.

Vývojáři plánují o hru pečovat i po vydání a hned v následujících týdnech nás čeká řada updatů, které přinesou i bezplatný nový obsah, jako jsou kostýmy, zbraně a tak dále. První balíček je k dispozici už teď a vycházet budou každý týden až do 14. února, celkem tedy dostaneme tři. Co se týče recenze, ačkoli světové servery už přinesly velmi pozitivní hodnocení, my se do hry teprve pouštíme. Jakmile bude za námi, můžete si být jisti, že se o své dojmy obšírně podělíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama