Ninja Theory: Letos už Hellblade fakt vyjde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ninja Theory: Letos už Hellblade fakt vyjde

Ninja Theory: Letos už Hellblade fakt vyjde

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 2. 2017 14:02 5
Reklama

Vývojáři ze studia Ninja Theory na Twitteru slíbili, že jejich nejnovější akce Hellblade: Senua's Sacrifice už letos skutečně vyjde. Hra byla oznámena v roce 2014 a ještě nedávno to vypadalo, že by měla vyjít do konce roku 2016. Na přelomu listopadu a prosince ji ale autoři znovu odložili.

Nezávislé britské studio Ninja Theory má na kontě velmi slušně hodnocené hry jako Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West nebo DmC: Devil May Cry, ale pomáhalo také s toys-to-life sérií Disney Infinity. Hellblade je jejich vlastní nová IP, která kromě PS4 míří také na PC. Vývojáři se od počátku pyšní tím, že má jít o “nezávislou AAA hru”, která je financována, vyráběna a bude i vydávána jen s pomocí vlastních zdrojů, ale má mít kvality i produkční hodnoty těch největších blockbusterů.

Hellblade má zkombinovat nejsilnější stránky vývojářů, které pilují dlouhé roky - rychlé souboje, silné postavy i příběh a unikátní výtvarný styl. Hra byla oznámena na konferenci Sony na Gamescomu v roce 2014 a PC verzi autoři potvrdili v lednu 2015. Za zavřenými dveřmi se pak Hellblade v akci prezentoval už na Gamescomu v roce 2015. Podtitul Senua’s Sacrifice hra získala loni v březnu.

Vývojáři hráče lákají na úžasný motion capture, animace obličeje i filmečky. Přesto je i po několika letech ve vývoji titul velkou záhadou. Jeho hlavním stavebním kamenem má však být keltská mytologie. Koncem minulého roku se autoři nechali slyšet, že práce na Hellblade pokračují dobře, ale ne tak rychle, jak by si tým přál. Studio pochopitelně nechce vývoj uspěchat. Na využití technologie performance capture tým spolupracoval s Epic Games. Hru ostatně pohání Unreal Engine 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama