Tabata by chtěl Final Fantasy XV na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tabata by chtěl Final Fantasy XV na PC

Tabata by chtěl Final Fantasy XV na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 2. 2017 17:09 7
Reklama

Final Fantasy XV od Square Enix si od loňského listopadu mohou užívat hráči na PS4 a Xboxu One. Od samého počátku se ale živě spekuluje o možnosti, že by se hra mohla objevit také na PC. A tato naděje je nyní pro příznivce japonských RPG, kteří nehrají na konzolích, ještě jasnější.

Hadžime Tabata, který vedl vývoj Final Fantasy XV, se nechal slyšet, že by rád tento hit na PC měl. V rozhovoru pro magazín Famitsu, který přeložil web Gematsu, Tabata řekl, že by samotní vývojáři titul rádi viděli na high-end strojích. Rád by si podle svých slov rovněž zkusil vývoj na PC, což by mohlo přinést unikátní funkce jako vytváření vlastních questů nebo dokonce podporu modifikací, které by mohly hru výrazně proměnit.

Už v březnu loňského roku Tabata řekl, že si je vědom velké poptávky po PC verzi. Tehdy ale ještě důrazně odmítl, že by se na nějaké takové konverzi pracovalo. Nicméně série Final Fantasy už není na Windows takovou exotikou jako před lety a její popularita mezi PC hráči roste, takže by nebylo s podivem, kdyby Square Enix skutečně hru portoval.

Už dříve také Tabata zmínil, že potenciální Windows verze by byla tou technicky nejpokročilejší a nabídla by zpracování, které není momentálně možné na stávajících konzolích dosáhnout kvůli jejich hardwarovým omezením. V říjnu 2016 pak prohlásil, že by to jeho týmu pravděpodobně trvalo minimálně celý jeden rok vytvořit takový port, aby stál za to.

V minulosti přitom objasnil, že pracovat na těch verzích současně nebylo simultánně možné. Velmi pracné by podle něj bylo především upravit engine hry.

Dnes jsme se shodou okolností také dozvěděli, že v updatu, který vyjde 21. února, Final Fantasy XV obdrží podporu Full HD a 60 FPS na PS4 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama