Z fóra CDP uniklo 1,8 milionu hesel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z fóra CDP uniklo 1,8 milionu hesel

Z fóra CDP uniklo 1,8 milionu hesel

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 2. 2017 13:12 5
Reklama

Prostřednictvím portálu Have I Benn Pwned?, který monitoruje účty v nejrůznějších službách, přišlo uživatelům diskuze na stránkách CD Projektu RED upozornění, aby si ihned změnili své heslo.

Důvodem je úspěšný hackerský útok, prostřednictvím kterého bylo kompromitováno 1,8 milinů účtů, CD Projekt však zatím oficiálně nic nekomentoval. Situace je o to více zarážející, že se útok odehrál v březnu loňského roku.

E-mail od HIBP? obsahuje vysvětlení, že i když se útok odehrál už před rokem, někdy trvá dlouhé měsíce i roky, než se o tom veřejnost skutečně dozví. A i když se portál HIBP? snaží informovat své uživatele co nejdříve, je vždy odkázán na data, která dostane od sledovaných třetích stran.

Útok byl součástí vlny, která pokračovala na diskuzní fórum Epic Games (úspěšně, odcizeno 800 000 hesel) a později také na e-sportový server ESEA (opět úspěšně, odcizeno 1,5 milion hesel). Útok na CDP je nicméně hojně probírán i na Redditu, kde se však naplno projevuje loajalita a všeobecná obliba směrem k polskému studiu. Hráči jako by nebyli naštvaní a doslova prosí ostatní, aby se na vývojáře Zaklínače nezlobili, protože „zlé věci se na světě zkrátka dějí“.

Zástupci CDP nicméně ještě nezaujali žádné stanovisko a na prohlášení se v těchto chvílích teprve čeká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama