Mafia III na Vánoce zapadla, zásob neubylo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mafia III na Vánoce zapadla, zásob neubylo

Mafia III na Vánoce zapadla, zásob neubylo

David Plecháček

David Plecháček

8. 2. 2017 10:53 37
Reklama

Mafii se nedaří. Strauss Zelnick, ředitel společnosti Take-Two Interactive, by se mnou možná nesouhlasil, ale čísla hovoří jasně. V těchto dnech se všechny společnosti vyrojily s výročními zprávami, ve kterých hodnotí minulý rok, T2 nevyjímaje. Pod něj spadá i 2K Games, vydavatelství, které vydávalo i třetí Mafii. A ačkoliv v listopadu slavilo rekord, od té doby se leccos změnilo.

Zkraje listopadu se objevil rozhovor, v němž si právě Strauss Zelnick pochvaloval první měsíc Mafie na trhu. V té době 2K Games vyexpedovalo 4 a půl milionu kopií, což – jak už jsem předestřel – byl nový rekord. Co je ale v tuto chvíli zarážející je fakt, že od té doby až do samotného konce roku 2K vyexpedovalo pouhých 500 tisíc kopií. A to je přes předvánoční a vánoční horečku opravdu málo. V součtu se jedná o pět milionů kusů.

Stále ještě nemluvíme o prodaných kopiích koncovým zákazníkům, hovoříme o prodeji vlastních zásob jednotlivým prodejcům, což není to samé. Reálně se tak Mafie III prodalo ještě o fous méně. Studio Hangar 13, které za Mafií stojí, hru stále podporuje stahovatelným obsahem, měly by začít vycházet větší věci i ze season passu, a samozřejmě je stále k dispozici mobilní hříčka Mafia III Rivals pro iOS a Android.

Aniž bychom chtěli soudit, můžeme se podívat i na další hru z portfolia 2K. Například Sid Meier‘s Civilization VI od Firaxis Games se do obchodů vyexpedovalo 1,5 milionu kopií. Stejně jako zkraje zaznamenávala úspěch i Mafia, i Civilizace si vedla dobře – podle 2K se krátce po vydání jednalo o nejrychleji prodávaný díl ze série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama