Francouzští Spiders oznamují novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Francouzští Spiders oznamují novou hru

Francouzští Spiders oznamují novou hru

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 2. 2017 11:32 9
Reklama

Francouzské vývojářské studio Spiders existuje už od roku 2008 a za devět let své existence se mu podařilo vytvořit celých osm her. Patří mezi ně třeba The Testament of Sherlock Holmes z roku 2012, o dva roky mladší Bound by Flame nebo loňský Technomancer. I když jejich hry často přicházejí se zajímavými nápady, dosud se jim nepovedlo vybřednout z šedého průměru. Možná se to ale konečně podaří dnes oznámené novince.

Ta nese název GreedFall a půjde o RPG, zasazené do fantasy světa s magií, dobrodružstvím a zbraňovým arzenálem ze 17. století. Estetika hry je výrazně ovlivněna barokem a vývojáři slibují působivé scenérie a prostředí v teplé barevné paletě s temnými podtóny. O jejich slovech se můžete přesvědčit v krátkém teaseru, který oznámení doprovází.

GreedFall se odehrává na odlehlém ostrově, který přímo srší magickou energií a říká se, že ukrývá mnohá bohatství a ztracená tajemství. Hráč se spolu s ostatními osadníky, žoldáky a lovci pokladů vydává na nebezpečnou cestu a brzy se octne uprostřed konfliktu mezi původními obyvateli ostrova a nově příchozími dobrodruhy, které nalákaly zvěsti o příležitostech, které toto místo skýtá. Starousedlíci ovšem mají výhodu – chrání je nadpřirozené bytosti, spjaté s místní přírodní magií. Nebudete to tedy mít tak úplně snadné.

Dle slov autorů se můžeme těšit na bohatý svět plný hluboké interakce s ostatními postavami, větvící se příběh, v němž vaše volby skutečně mají smysl a více způsobů, jak řešit jednotlivé úkoly. Budete válečníkem, diplomatem, nebo se raději spolehnete na tichý pohyb a hbité prsty? Ostrov je navíc živoucím a vyvíjejícím se organismem a svými zásahy můžete ovlivnit jeho příští podobu. GreedFall má být dosud největším projektem, na jakém studio Spiders kdy pracovalo. Vyjít by měl v průběhu příštího roku pod hlavičkou vydavatelství Focus Home Interactive. Zahrát si jej budete moci na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama