South Park znovu odložen bez vysvětlení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka South Park znovu odložen bez vysvětlení

South Park znovu odložen bez vysvětlení

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 2. 2017 09:25 9
Reklama

South Park: The Stick of Truth z roku 2014 je příkladem vynikající adaptace seriálové předlohy. Hra, která fanouškům kreslených dobrodružství povedených školáků poskytla tisíc a jeden odkaz na starší epizody, byla v jádru i dost povedeným RPG a nebýt poněkud slabšího soubojového systému, jen těžko by se na ní hledaly nějaké mouchy. Oznámení pokračování s podtitulem The Fractured But Whole jsme tedy přijali s nadšením, o poznání méně nás pak potěšil první odklad. Bohužel však nebyl ani poslední.

Během včerejší konference vydavatelství Ubisoft k příležitosti oznámení finančních výsledků za uplynulé období firma oznámila, že se vydání South Park: The Fractured But Whole opět odsouvá. Hra by tak měla vyjít v průběhu příštího fiskálního roku, což znamená cokoli mezi 1. dubnem letošního roku a 31. březnem roku příštího. Žádné konkrétní datum jsme se ale bohužel nedočkali, stejně tak nedošlo ani ke zdůvodnění tohoto odkladu.

Původně měl South Park vyjít již koncem loňského roku, v září však Ubisoft oznámil odklad na první kvartál 2017. Společnost uvedla, že autoři hry chtějí naplnit velká očekávání fanoušků a přidaný čas jim v tomto úkolu pomůže. Na rozdíl od prvního dílu, který vytvořilo studio Obsidian Entertainment, vzniká pokračování v sanfranciské pobočce Ubisoftu. Jeho scénář mají ale opět na svědomí sami tvůrci televizního seriálu, tedy Matt Stone a Trey Parker.

Nepříjemná zpráva ale není tím jediným, co jsme se od Ubisoftu v průběhu konference dozvěděli. Společnost oznámila, že celkové prodeje za uplynulé období činily 565 milionů dolarů, což znamená meziroční pokles o 5,7 %. Ačkoli jsme se nedozvěděli konkrétní čísla pro jednotlivé tituly, vyjádřil se Ubisoft k tomu, jak si obecně vědly. Zatímco launch Watch Dogs 2 nebyl podle společnosti tak dynamický, jak se očekávalo, prodeje nabraly tempo a hra si vede dobře. Naopak Steep očekávání vydavatele mírně překonal.

V dalším kvartále Ubisoft očekává prodeje mezi 686 až 729 miliony dolarů. V nejbližší době společnost vydá hry For Honor, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Just Dance 2017 a dodatečný obsah pro Steep a The Division. Mrzí vás posunutí South Parku? Po prezentaci hry na loňském Gamescomu jsem se na The Fractured But Whole těšil skutečně moc, dvojí odsunutí by ale mohlo naznačovat problémy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama