Japonci cenzurují násilí v Resident Evil 7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Japonci cenzurují násilí v Resident Evil 7

Japonci cenzurují násilí v Resident Evil 7

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 2. 2017 16:07 20
Reklama

Možná si ještě vzpomenete, že jsme v roce 2015 psali o dvou případech japonské cenzury ve videohrách. V prvním se zásah dotkl nahoty v PS4 exkluzivní akci The Order: 1886, ve druhém pak šlo o explicitní násilí v interaktivním hororu Until Dawn. Do této kategorie spadají i úpravy Resident Evilu 7.

Zatímco survival horor Fatal Frame se upravuje pro Evropu a USA tak, aby byl méně lechtivý než v Japonsku, země vycházejícího slunce je zase citlivější na násilné scény. I když slovo cenzura zní hodně drsně, je třeba to brát tak, že jde o místní zvyklost, které se vývojáři musejí podřídit.

V každém případě je zajímavé sledovat, jaký způsobem se vypořádali s některými problematickými pasážemi. Naštěstí v tomto konkrétním případě si autoři dali s úpravou podstatně víc práce než u zmíněného Until Dawn.

Na úpravy jako už několikrát v minulosti upozornil kanál Censored Gaming na YouTube. Týká se to například už proslulé scény s policistou v garáži. Ze hry ale zmizely i další nechutnosti jako hlava v lednici, která byla nahrazena fotografií, a jiné je i lovení klíče v mrtvole, které je v západní verzi obzvlášť hutné.

Japonskou verzí se přitom myslí verze Grotesque, která je určena pro nejstarší hráče. Ta nižší je cenzurovaná ještě důkladněji. Vše je ale třeba brát s chladnou hlavou, všude jsou jiné zvyklosti a tolerance k násilí a nahotě. Ostatně stačí si zrekapitulovat případy, které jsme si připomínali výše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama