Prodej Elite Dangerous: Arena ukončen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodej Elite Dangerous: Arena ukončen

Prodej Elite Dangerous: Arena ukončen

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 2. 2017 13:10 3
Reklama

Vesmírný simulátor Elite Dangerous od vývojářů z Frontier Developments, který vznikl pod taktovkou matadora Davida Brabena, nabízí svým hráčům poměrně bohaté možnosti vyžití. Během putování po obří galaxii, která je prakticky totožná s naší Mléčnou dráhou, můžete zažívat mnohá dobrodružství, objevovat neznámá místa, obchodovat a v neposlední řadě se také účastnit vesmírných soubojů.

Pokud vás především zajímala ona třetí složka hry, možná jste si vystačili se samostatným PVP spin-offem, který vyšel s podtitulem Arena. Právě dnes však vydavatelství Frontier Developments oznámilo, že Arenu stahuje z prodeje. Na oficiálních fórech to potvrdil komunitní manažer Edward Lewis, který upřesnil, že hra byla odstraněna nejen z vlastního obchodu Frontier Developments, ale i ze Steamu a Xbox Store. Na PlayStation 4 nebyla k dispozici.

Hra byla prakticky identická k dogfight režimu z plnohodnotného Elite: Dangerous. Lewis rozhodnutí vydavatele zdůvodnil nedostatečným zájmem komunity: „Naše metriky ukazují, že drtivá většina hráčů se do Areny přihlašuje skrz klienta Elite Dangerous a nevyužívá samostatnou dedikovanou hru. Rozhodli jsme se odstranit samostatný titul Elite Dangerous: Arena z nabídky, abychom omezili množství buildů, které je potřeba pravidelně udržovat a spravovat na Steamu, Xbox One a v budoucnu na PlayStation Network. Zároveň chceme zpřehlednit naši nabídku novým zákazníkům.

Pokud jste si samostatnou Arenu již pořídili, nezoufejte. Lewis dosavadní majitele ubezpečuje, že všichni, kdo si klienta již stáhli, jej budou stále moci využívat a režim bude i nadále přístupný skrz hlavní nabídku Elite Dangerous. Arena vyšla počátkem loňského roku, dva roky po vydání Elite Dangerous na PC a rok po verzi pro Xbox One. Na PlayStation 4 by se duchovní nástupce kultovní hry z roku 1984 měl objevit ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama