Horizon: ZD by mohl být počátkem série
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horizon: ZD by mohl být počátkem série

Horizon: ZD by mohl být počátkem série

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 2. 2017 10:46 11
Reklama

Ačkoli si aktuálně nemůžeme stěžovat na nedostatek herních titulů a počátek roku k nám byl na povedené hry nebývale štědrý, na Horizon: Zero Dawn se už nedočkavě třeseme a jsme zvědaví, zda se týmu Guerilla Games podaří naplnit nemalé ambice a sliby. Hra vychází už za dva týdny, reklamní kampaň nabírá na obrátkách a pokud se hře podaří dosáhnout kýženého úspěchu, možná se s Aloy či alespoň světem, jemuž vládnou mechaničtí dinosauři, ještě někdy setkáme.

Pro server MCV se o chystané PS4 exkluzivitě rozpovídal Jon Edwards, produktový manažer Sony Interactive Entertainment UK. Zmínil, že společnost samozřejmě těší zájem publika, ještě více vybičovaný velmi pochvalnými komentáři od šťastlivců, kteří už se hrou mohli strávit nějaký čas. Mezi ty se řadí náš vlastní Vojta Dřevíkovský, jehož dojmy z loňské E3 si můžete přečíst pod tímto odkazem.

Edwards uvádí, že usměrňování fanouškovských očekávání je náročnou disciplínou, pochvaluje si však přístup Guerilla Games, uspořádání několika živých vysílání průchodu hrou a ukázek střípků toho, s čím si hlavní hrdinka bude muset poradit. Podobně jako sami vývojáři zdůrazňuje důležitost postavy Aloy, která je jedním ze základních pilířů celé hry. Možná si vzpomenete na starší informace o tom, že prezident Sony Worldwide Studios Šúhei Jošida nebyl plně přesvědčen o tom, že ženská hlavní hrdinka je pro Horizon tou správnou volbou.

Když byla hra představena na E3 2015, prožíval Jošida značnou nervozitu z potenciálních reakcí publika. Později prozradil serveru Polygon, že ačkoli byla Aloy od počátku součástí tvůrčí vize vývojářů, její role byla součástí interní diskuze. Pozitivní přijetí od fanoušků ale tyto obavy úspěšně zahnalo.

Edwards si pochvaluje míru předobjednávek, které blížící se vydání hry provázejí. Na otázku, zda by se Horizon mohl dočkat pokračování, odvětil, že zatím nic není oznámeno, hra však podle něj má rozhodně potenciál stát se dlouhotrvající značkou. Na podobná rozhodnutí je ale podle něj ještě brzy. Hra měla původně vyjít už loni, nakonec se však na trh dostane až 1. března letošního roku. Edwards uvádí, že dodatečný čas mohli vývojáři využít k dotažení všech herních prvků, které si předsevzali. Zároveň jim to také umožnilo implemenaci podpory pro PlayStation 4 Pro.

Podle produktového manažera SIE UK by Horizon mohl být dalším hitem, který z Aloy udělá ikonu formátu Nathana Drakea. Dobrým znamením je podle něj to, že se hra objevuje v mnoha seznamech nejočekávanějších titulů letošního rok od prestižních médií. My se o jejích kvalitách snad budeme moci přesvědčit již v nejbližších dnech a následně vám přinést podrobnou recenzi. Na internetu se ale už objevily zprávy o tom, že někteří šťastlivci v Brazílii už vesele hrají. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama