Horor Resident Evil 7 už se zaplatil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horor Resident Evil 7 už se zaplatil

Horor Resident Evil 7 už se zaplatil

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 2. 2017 10:35 1
Reklama

Capcom oznámil, že náklady na vývoj survival hororu Resident Evil 7 už se mu vrátily. Navzdory tomu, že se opakovaně psalo o tom, že prodeje nebyly minimálně zpočátku tak silné, jak si japonský gigant představoval.

To znamená, že od této chvíle už každá další prodaná kopie představuje zisk, a dalo by se tak usuzovat, že vydavatel bude považovat novinku za úspěšnou. Což by s ohledem na skutečnost, že šlo tak trochu o experiment s návratem ke kořenům, mohlo znamenat, že se v budoucnu dočkáme dalších podobně laděných dílů, které se odchýlí od koncepce pátého a šestého dílu.

Capcom zatím prodal 3 miliony kopií, ale počítá se čtyřmi do konce fiskálního roku, tedy do konce března. Firma také věří, že důvodem nižších počátečních prodejů může být postupná změna trendů. Namísto rychlého nástupu, který brzy odezní, by prodeje mohly být mnohem vyšší v dlouhodobějším horizontu. Nicméně Capcom se nevyhnul přiznání, že ve srovnání s Resident Evilem 6 se může zdát, že si novinka vede zatím hůře.

Dalších prodeje by se podle vydavatele mohly nést na vlně velice pozitivních recenzí i ohlasů od samotných hráčů. Zájem o hru mají povzbudit také DLC. Podle Capcomu mohou nakonec právě rozšíření pomoci sedmičce překonat prodeje šestého dílu, který je druhou nejprodávanější hrou v historii firmy s 6,7 milionu kopií. Na prvním místě je Resident Evil 5, který pokořil metu 7 milionů prodaných kopií.

Na druhé straně Capcom připustil, že prodeje Dead Risingu 4 jsou zklamáním. I když byla hra vyrobena tak, aby byla více přístupná, a oslovila tak širší publikum, nevedla si podle očekávání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama