Víme, proč není Nier: Automata na Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Víme, proč není Nier: Automata na Xboxu

Víme, proč není Nier: Automata na Xboxu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 2. 2017 09:38 6
Reklama

PlatinumGames sice už nedělají na exkluzivitě pro Microsoft jménem Scalebound, ale Nier: Automata, který míří na konkurenční konzoli, se má čile k světu. Za tímto počinem však nestojí žádná exkluzivní dohoda se Sony, pokud byste si to snad mysleli. Důvod, proč Nier: Automata (zatím) nevyjde na Xboxu, je mnohem prozaičtější.

Producent hry Jósuke Saito vysvětlil pro Express.co.uk, proč xboxová verze není na pořadu dne, i když Nier: Automata není přísně vzato exkluzivita Sony. Původní Nier z roku 2010 přitom vyšel na PS3 i Xboxu 360. Jenže v případě Automaty se hovoří kromě PS4 jen o PC verzi. V tuto chvíli podle Saita není verze pro Xbox One v plánu jednoduše proto, že konzole od Microsoftu nemá v domácím Japonsku příliš silnou pozici na trhu.

“Proto jsme se rozhodli zaměřit na PS4, než abychom tříštili naše síly na další platformy,” prohlásil Saito. To s sebou samozřejmě nese i další výhody. Tým se může plně soustředit na hru samotnou a to, aby hardware jediné konzole využil co možná nejlépe. Podle Saita to není o tom, zda je jedna platforma lepší než druhá, ale prosté skutečnosti, že jako vývojáři mohou věnovat více času zvolené konzoli.

Stojí ovšem za zpozornění, že tato situace by se ještě mohla změnit. Třeba s ohledem na to, jak si povede hra na západních trzích, kde má Xbox výrazně lepší postavení než v zemi vycházejícího slunce. Ještě v listopadu totiž sám Saito prohlásil, že studio verzi pro Xbox One zvažuje. Tehdy jsme se také dozvěděli, že hra bude podporovat výkonnější hardware PS4 Pro.

Studio PlatinumGames funguje přes 10 let a má na kontě řadu vynikajících titulů. V posledních letech se mu ale daří o něco méně a dostavily se i neúspěchy jako Star Fox Zero nebo Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan. Komerčně si moc dobře nevedla ani slušně hodnocená akce Transformers: Devastation.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama