Patch Horizonu má 250 MB. Jak vypadá na Pro?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patch Horizonu má 250 MB. Jak vypadá na Pro?

Patch Horizonu má 250 MB. Jak vypadá na Pro?

David Plecháček

David Plecháček

20. 2. 2017 13:17 9
Reklama

Minulý týden probleskla některými médii nepotvrzená zpráva, podle které měl mít day one patch Horizonu Zero Dawn celých 16 GB. Pomalu jsme rozjeli interní debatu o tom, že velikost opravných balíčků začíná přesahovat únosnou hranici, aby nás za několik dní samotné studio Guerrilla Games vyvedlo z omylu. Patch má totiž velikost pouhých 250 MB.

250 MB, to je, přiznejme si, na open-world hru opravdu málo. Nizozemci evidentně vyladili všechno po všech stránkách, a to jak po té technické, tak i herní. Pokud jste tak ještě neučinili, měli byste zamířit do naší recenze, která vyšla v dnešních ranních hodinách. Kromě jiného v ní totiž Pavel chválí právě i engine Decima, který Horizon pohání. Zdá se, že přechod týmu Hermena Hulsta od striktních stříleček k masivnímu open-worldu nedělá žádný problém.

Novinka s rusovlasou Aloy v hlavní roli vychází až 28. února, v Evropě dokonce o den později. Dlouhá doba, když už všichni víme, jakými kvalitami po všech stránkách skvělá hra disponuje. Abyste si tento čas ukrátili, můžete se podívat na video srovnávající verze pro PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro. Abyste docenili veškeré rozdíly, nezapomeňte si nastavit rozlišení videa 2160p.

Vývojáři totiž samozřejmě slibují podporu HDR a 4K, ale některé odlišnosti uvidíte i na televizích, které si o těchto parametrech mohou nechat jenom zdát. „K dispozici máme mnoho technologií, z nichž nejlogičtěji připadá v úvahu supersampling. Jde o velmi kvalitní techniku vyhlazování hran, kdy v podstatě renderujeme hru ve vysokém rozlišení (blížící se 4K) před tím, než obraz zmenšíme na finálních 1080p,“ vysvětloval v minulosti technický ředitel Michiel van der Leeuw. Ve výsledku by měl tento postup přinést mnohem detailnější a čistší obraz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama