Pokračování Horizonu možná bude bez Aloy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokračování Horizonu možná bude bez Aloy

Pokračování Horizonu možná bude bez Aloy

David Plecháček

David Plecháček

20. 2. 2017 16:22 4
Reklama

A ještě jednu o Horizonu! Dnes v devět hodin ráno padlo embargo na psanou recenzi, a ve stejný čas jsme ji vydali i my. Na vysílání si ale budete muset počkat ze stejného důvodu minimálně do příštího pondělí, kdy se Pavel zhostí Aloy a proběhne se po zemi, kterou obývají robodinosauři. V prvním díle poprvé, a možná naposledy.

Ačkoliv jsme v minulosti několikrát zmiňovali, že má Horizon velký potenciál stát se vlajkovou značkou PlayStationu a zařadit se po bok Uncharted, The Last of Us nebo třeba Crashe Bandicoota, jinými slovy že má i podle samotných tvůrců šanci na pokračování, možná, že už se nebude týkat samotné Aloy. Ne přímo. Magazínu Gamereactor to řekla producentka studia Guerrilla Angela Gillespie.

Zrzatá Aloy se možná bude v Horizonu vyskytovat i tak, ale její roli by v pokračování mohli převzít jiní. Producentka k tomu říká: „Myslím, že Aloy bude vždy součástí Horizonu Zero Dawn, ale jistě uvidíte, ve hře je spousta postav a kmenů, ta hra má vlastní bohatou historii. Strávili jsme roky vyvíjením těchto kmenů, a tak je určitá možnost zhostit se i jiné postavy. Ale Aloy vždycky zůstane součástí tohoto světa.“

Pokud – a raději zdůrazňujeme slovíčko pokud – se tak stane, bude zajímavé sledovat, jak by se komunita s touto změnou vyrovnala. Aloy se stala ještě dlouhou dobu před vydáním populární a přímo ikonickou postavou, několik cosplayerek se ihned jalo vytvářet její napodobeninu, a jak samotní vývojáři říkají, právě Aloy je jedním z pilířů, na kterých celá hra stojí.

Její vývoj a vývoj jejího charakteru si v recenzi pochvaluje i Pavel a vývojářům souhlasně přitakává, že v tvrzení o určitých stěžejních pilířích opravdu nelhali. Nizozemští tvůrci by tedy museli použít postavu také se zajímavou historií a s určitým charakterem, který by mohli prostřednictvím hry nadále rozvíjet, aby hra fungovala i podruhé. To už se jim ale nemusí povést tak jako s Aloy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama