Video odhaluje tvorbu scénáře Wildlands
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video odhaluje tvorbu scénáře Wildlands

Video odhaluje tvorbu scénáře Wildlands

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 2. 2017 16:11 18
Reklama

Jestliže jste aktuálními účastníky probíhající otevřené beteaverze Ghost Recon Wildlands, tak na vlastní kůži můžete zkoušet, zač je toho loket i po příběhové stránce. Současná fáze testování hry pochopitelně nezpřístupňuje kdovíjak velkou část příběhu, i přesto lze po stránce vyprávění něco málo již odtušit a především ochutnat.

Uzavřený betatest hry toho v otázce příběhu příliš mnoho nenabízel, a tedy ani my jsme se mu v našich dojmech nijak extra nevěnovali, druhé housle by však hrát rozhodně neměl. Tak to alespoň vyplývá z nového zákulisního videa, v němž hovoří Don Winslow, hlavní autor scénáře hry a člověk, který se již úctyhodných 20 let věnuje psaní o drogové situaci všude po světě.

Winslow samozřejmě nebyl sám a za dialogy a celkově za scénářem hry stojí pochopitelně více autorů. Názory a komentáře těch pak představují následující necelé čtyři minuty záběrů. Autorům textů hry se samozřejmě dostalo bohaté podpory ze strany vývojářů a tito jim dali volné pole působnosti. To má za následek kupříkladu i to, že se Winslow a jeho tým mohli zamyslet nejen nad děním pro hru aktuálním, ale například i nad historickým kontextem Bolívie a nad tím, co asi tak mohlo k událostem ve hře popsaným vést.

Cesta k napsání jediné knihy vede skrze načtení klidně i dvou set dalších.

Přitom cesta k takovému příběhu není vůbec jednoduchá ani krátká – Winslow tedy kupříkladu vysvětluje vlastní cestu k tomuto tématu celkově a příběh, kdy bylo v jeho oblíbené víkendové destinaci v Mexiku v rámci války drogových kartelů zabito 19 lidí. O dalším profesním směřování hlavního scenáristy bylo tehdy rázem rozhodnuto a ten nadále popisuje, kterak cesta k napsání jediné knihy vede skrze načtení klidně i dvou set dalších. Na to konto můžete ve videu vidět obsáhlou knihovnu autora, jejíž studium je pouze prvním krokem k vytvoření tohoto snad unikátního díla.

Tím dalším jsou po studiu psaných materiálů (včetně záznamů FBI či policejních zpráv) rozhovory s lidmi z obou stran barikády a poté již přichází samotná tvorba scénáře. Ten, dle slov Winslowa, v případě hry slibuje být jak dynamický jako film, tak i statický jako kniha, kterou můžete kdykoli odložit na pozdější čas.

Výsledkem by samozřejmě nemělo být nic menšího než co možná nejuvěřitelnější příběh o jednotkách s vojenským výcvikem, jež zasahují hluboko na území nepřítele a které mohou jakýkoli náznak drogové kriminality trestat smrtí.

A jelikož neštěstí v podobě drogového kartelu nechodí po světě nikdy samo, tak se nyní můžete podívat na ještě jedno video. To je hranou ukázkou toho, co asi tak může být náplní hry – trestání nekalostí páchaných všemožnými kriminálními živly. Ukázka jménem Ruthless ukazuje dvojí tvář nemilosrdného světa hry. Na jedné straně stojí nebezpečné kartely a jejich představitelé, kteří se na žádný pád nebojí násilí, na straně druhé jsou to utajené jednotky Ghosts, jež mají právo se s ničím a s nikým nemazat. A tak také s přispěním hráčů činí. Akce Ghost Recon Wildlands vychází 7. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama