Nier překvapil hráče trofejemi i obsahem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nier překvapil hráče trofejemi i obsahem

Nier překvapil hráče trofejemi i obsahem

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 2. 2017 11:54 11
Reklama

Jestliže se těšíte na akční RPG Nier: Automata, určitě stejně jako my hltáte každou novinku na konto tohoto titulu od PlatinumGames. I když v Evropě vyjde až 10. března a v USA 7. března, v Japonsku se už pár dní prodává. Navíc s anglickými titulky. A tak se na internetu objevilo několik zpráv, z nichž část má dokonce společného jmenovatele - kontroverzní trofeje.

Jednou z nejkřiklavějších je možnost doslova si koupit trofeje. Je to podle všeho vůbec poprvé, co něco podobného nějaká hra na PS4 nabízí. Trofeje a achievementy obvykle hráči získávají za dosažení nějakého cíle ve hře a mezi huntery je otázkou prestiže hry pořádně vytěžit a vyzobat do posledního ocenění.

O novinku s nakupováním trofejí se na Reeditu podělil hráč s přezdívkou youkatei. Podle jeho slov je možné trofeje si doslova koupit za in-game měnu, i když až po třetím dohrání, které zřejmě samo o sobě znamená, že už velkou většinu z nich získáte standardním způsobem. V každém případě nejde o žádnou formu mikrotransakcí a za trofeje se neplatí skutečnými penězi.

Hráči na tuto novinku reagují různě. Někteří jí opovrhují, jiní ji vítají s tím, že se ve snaze získat Platinu nemusí honit a lopotit s některými repetitivními úkoly. V Nier: Automata ale najdete i trofeje, které si jistě rádi odemknete sami. Uživatel Redditu Bosargin upozornil na trofej s názvem What are you doing?, kterou získáte tak, že se natočením kamery desetkrát podíváte hlavní hrdince pod sukni.

Stojí za připomínku, jak píše web PSU, že 2B není první virtuální obětí podobného žertu. Lollipop Chainsaw z roku 2012 od japonského studia Grasshopper Manufacture vás nechala udělat to samé. Trofej s názvem I swear! I did it by mistake! jste získali, když jste nakoukli pod sukni hlavní hrdince Juliet. Tehdy to ale stačilo udělat jen jednou.

Myslíte si, že tím humbuk okolo Nieru končí? Kdepak. Byla tu ještě jedna malá kontroverze, na kterou dokonce museli vývojáři a vydavatel zareagovat. Japonští hráči si totiž stěžovali na to, že ve hře lze při rybaření nalézt nepotřebný kus odpadu pojmenovaný NIN64. A okamžitě se začalo mluvit o tom, že si autoři dělají legraci z konzole Nintendo 64.

I když nikdo nepotvrdil, že šlo o záměr, a objevily se i názory, že jde o narážku na protiletadlový systém MIM-46 Mauler, komunita byla tak hlasitá, že studio ustoupilo a oznámilo, že se předmět raději přejmenuje tak, aby jasně odkazoval ke druhé variantě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama