Capcom zvažuje návrat série Onimusha
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom zvažuje návrat série Onimusha

Capcom zvažuje návrat série Onimusha

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 2. 2017 11:10
Reklama

Japonská společnost Capcom má ve svém porfoliu velikou spoustu slavných značek. Některé, jako je třeba série Resident Evil nebo Street Fighter, ani nemá smysl jmenovat, u jiných bychom si velmi přáli návrat v podobně nového pokračování, protože už jsou delší dobu na odpočinku. To platí mimo jiné i pro sérii Onimusha.

Ta svůj život započala v roce 2001 na PlayStation 2 a okamžitě si získala nemalou popularitu. O rok později vyšlo pokračování, za další rok se na trhu objevily dva spin-offy s podtituly Tactics a Blade Warriors a v roce 2004 jsme se mohli těšit ze třetího dílu, v němž hlavní hrdina Samanosuke spolupracuje s francouzským důstojníkem Jacquesem Blancem z budoucnosti, kterého ztvárnil herec Jean Reno.

Ačkoli měla Onimusha původně zůstat pouze trilogií, v roce 2006 vyšel ještě další, nečíslovaný díl s podtitulem Dawn of Dreams. O šest let později Capcom oznámil práce na titulu Onimusha Soul, který měl vyjít na PlayStation 3. Ten se ale nikdy na světlo světa nedostal a od té doby je kolem série ticho. V budoucnu by se to ale mohlo změnit.

Už v minulém roce přinesl magazín Daily Star Online rozhovor s Jošinori Onem, který produkoval dosud poslední díl. Ono v interview zmínil, že s několika lidmi, kteří se na sérii Onimusha podíleli, hovořil o tom, jak zajímavé by bylo tuto značku znovu oživit. Nyní Daily Star oslovil producenta Resident Evilu 7 Masačiku Kawatu, který v minulosti pracoval na prvním dílu Onimushy. Kawata uvedl, že Onimusha byla ve své době velkým hitem a určitě by měla potenciál oslovit i nyní. A to rozhodně stojí za zvážení. Stejně jako Jošinori Ono uvedl, že vedení společnosti o Onimushe vede debaty, zatím ale nemůže sdělit nic konkrétního.

Pokud máte neukojitelnou chuť po pořádné samurajské akci, je tu pro vás pořád ještě čerstvý Nioh od Team Ninja. Pamětníkům éry PlayStation 2 ale nemusíme vyprávět, jak skvělou sérií Onimusha bývala. Přáli byste si její návrat? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama