Příběh Battlefrontu vytváří studio Motive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příběh Battlefrontu vytváří studio Motive

Příběh Battlefrontu vytváří studio Motive

David Plecháček

David Plecháček

1. 3. 2017 10:59 2
Reklama

Během včerejší Technology, Media & Telecom Conference poskytl finanční ředitel EA Blake Jorgensen několik střípků k chystaným Star Wars hrám. Těch má společnost v zásobě hned několik, vždyť se chystá nový Battlefront a své hry připravují i studia Motive, Visceral a Respawn.

„Je neuvěřitelné, že vytváříme nejrůznější hry ze světa Star Wars. To univerzum je tak obrovské,“ řekl přítomným novinářům. Velikost celé značky se podepíše i na velikosti Battlefrontu 2, který by měl být výrazně rozsáhlejší oproti dílu z roku 2015. Jorgensen také přiznal, že jeho pokračování nabídne mnohem více postav ze světa Hvězdných válek. Hádáme, že za to může především fakt, že novinka bude čerpat z více období, než jen z původní trilogie.

Co je ale ještě zajímavější je fakt, že na příběhové kampani, která v Battlefrontu 2 nebude chybět, dělá studio Motive. O spolupráci DICE s Motive jsme psali už začátkem února, a Jirka se v novince zasnil nad tím, že by právě studiu Motive Jade Raymondové mohla připadnout role vypravěčů. DICE v tomto ohledu totiž neexceluje, vzpomeňme si, jak například dopadla kampaň Battlefieldu 1. Jeho přání se v každém případě vyplnilo, a tak doufejme, že právě Motive prolomí prokletí příběhů v původně multiplayerových hrách.

Motive v čele s autorkou prvního Assassin‘s Creed ale pracuje i na své vlastní, dosud nepojmenované hře. Jorgensen na účet jejího projektu prohlásil, že je na něj stále ještě velmi brzy. Shodou okolností na povrch vyplavala informace, že si Disney a Lucasfilm registrovali před týdnem ochrannou známku Star Wars Rivals. Ta může znamenat mnohé, třeba název pro jednu z her, ale také se může jednat o stopu, která povede do slepé uličky.

Na Battlefrontu 2 pracuje ale údajně i studio Criterion. Jaká je jeho úloha, Jorgensen neprozradil. Na každý pád na vlastní Star Wars hře pracují i Visceral Games pod vedením Amy Hennig. Ta bude svými základy ne nepodobná sérii Uncharted, na níž Hennig pracovala v minulosti. A na něčem se pracuje i ve studiu Respawn. Obě hry by měly, zdá se, vyjít před hrou od Motive. Ta je v plánu za 3, 4 roky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama