Remaster Rogue Troopera již velmi brzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remaster Rogue Troopera již velmi brzy

Remaster Rogue Troopera již velmi brzy

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 3. 2017 09:27 1
Reklama

Poměrně nedávno jsme vás informovali o tom, že by si vývojářské studio Rebellion, které je rovněž vydavatelem kultovního komiksového časopisu 2000 AD, přálo více titulů, využívajících licence na slavné postavy, jako je Judge Dredd nebo třeba Rogue Trooper. Pokud jste fanoušky právě onoho druhého jmenovaného hrdiny, máme pro vás dobrou zprávu.

Možná si vzpomenete, že modrý drsňák svou herní adaptaci dostal již v roce 2006. Velice povedená střílečka pro PlayStation 2, první Xbox, Nintendo Wii a PC se letos vrátí v remasterované podobě, kterou si na starosti vezmou samotní Rebellion Developments. O hře toho zatím víme jen velice málo, oznámení se omezilo na kratičký trailer, ve kterém vývojáři slibují znovuzrození na aktuální generaci herního hardware. Zajímavé je, že kromě tradiční svaté trojice PS4, Xbox One a PC má Rogue Trooper Redux vyjít i na Nintendu Switch.

Původní hra byla third-person střílečkou s řadou ve své době inovativních prvků. Odehrává se na planetě Nu-Earth, zamořené chemickými zbraněmi. V roli geneticky vyšlechtěného vojáka jménem Rogue, který je vůči zamoření imunní, se musíte postavit nepřátelské frakci jménem Nort. Rogue Trooper sice chodí sám, přesto má společnost. Své tři padlé spolubojovníky si totiž nosí s sebou v podobě biočipů, zasazených do různých částí vybavení.

Komiksová předloha vznikla již v roce 1981 a je jednou z největších stálic magazínu 2000 AD. Dokonce se na ní svého času podílel i Alan Moore, tvůrce takových trháků, jako jsou Watchmen nebo V for Vendetta. Svět komiksu se nachází v nekonečné válce Southerů proti Nortům. Prootže je povrch planety Nu-Earth toxický, vyšlechtí Southeři speciální jednotky GI (Genetic Infantryman), kteří jsou vůči této hrozně imunní. Tím však tato frakce získá na bojišti velkou výhodu a nepřátelé si to nenechají líbit. Po události, která vešla ve známost jako Masakr v Zóně Quartz je hlavní hrdina hry jediným přeživším výsadkářem. Jeho úkol? Pomstít se generálovi, který smrtící past přichystal.

Biočipy tří kamarádů, pojmenovaných vtipně Gunnar, Bagman a Helm, si hlavní hrdina vsadil do pušky, batohu a přílby. Díky tomu se ve hře otevírá široká paleta unikátních schopností a vylepšení. Zatím neznáme datum vydání, Rebellion však slibuje, že se dočkáme již velice brzy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama