Technické demo Final Fantasy XV jde na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Technické demo Final Fantasy XV jde na PC

Technické demo Final Fantasy XV jde na PC

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 3. 2017 11:18 3
Reklama

Pokud vás koncem loňského roku zaujal patnáctý díl série Final Fantasy, ale nemohli jste se pustit do hraní kvůli tomu, že nefandíte konzolím, možná přijde vaše šance. Na probíhajícím veletrhu GDC 2017 totiž došlo na další náznak toho, že se hra objeví na PC.

V rámci odhalení nové grafické karty Nvidia GTX 1080 Ti totiž bylo odprezentováno video z FFXV, které sice neslouží jako potvrzení či oznámení PC verze, ale přinejemšním funguje jako příslib toho, o čem vývojáři sami už nějakou dobu hovoří. Ředitel vývoje Hadžime Tabata se už několikrát vyjádřil v tom smyslu, že by hru rád zpřístupnil i hráčům na počítačích, nestane se tak pravděpodobně dříve než rok po vydání původní hry.

Co se týče konkrétního videa, nebylo (zatím?) uvolněno pro veřejnost, podle redaktorů PCGamesN ale byli k vidění hlavní hrdinové, běžící přes louku s vysokou trávou tak, aby mohli lidé z Nvidie demonstrovat sílu technologie TurfEffects. Tabata pak údajně potvrdil, že jde o aktuální verzi jejich Luminous Studio Pro enginu, který byl vytvořen ve spolupráci s Nvidií a jejich Gameworks.

Na přímou otázkou, zda Final Fantasy XV vyjde na PC, Tabata odpovídat nechtěl. Tvrdil, že jde stále o technologický test, ale při odpovědi se usmíval. Je tedy téměř jisté, že vývojáři jen nechtějí nic podcenit, zároveň nechtějí podkopat další prodeje konzolové verze a potají připraví hru, se kterou mohou na konci tohoto roku znovu zabodovat. Stačí tedy jen počkat, což by už v případě deset let vyvíjené hry neměl být žádný velký problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama