Chystá se film podle akce Sleeping Dogs
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se film podle akce Sleeping Dogs

Chystá se film podle akce Sleeping Dogs

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 3. 2017 10:06 3
Reklama

Magazín Deadline přišel s informací, že originální městská akce Sleeping Dogs se dočká filmové adaptace. Hlavní hvězdou chystaného snímku má být čínský herec Donnie Yen, kterého můžete znát třeba z filmů Blade 2, Rytíři ze Šanghaje, Ip Man nebo loňského spin-offu Rogue One: Star Wars Story.

Sleeping Dogs od United Front Games a Square Enix se tak stávají další z dlouhé řady her, na kterou si v poslední době chce Hollywood posvítit. Stejně jako my ve hře se i Donnie Yen stane tajným policistou, který se vetře do hongkongského podsvětí ve snaze zasadit místní mafii tvrdou ránu. Jenže nakonec se možná pustí ve své misi až příliš hluboko. Jisté není, jak těsně se bude film držet předlohy, ani to, zda bude Yen hrát stejnou postavu, jakou jsme ovládali my ve stejnojmenné hře.

Lze však předpokládat, že i film bude plný bojového umění a divokých honiček. Ostatně snímek vzniká v koprodukci společností Original Film a DJ2 Entertainment a podílí se na něm kromě jiného Neal Moritz, který nastartoval například sérii Rychle a zběsile.

Uvidíme, jak si filmaři s poměrně dospělou látkou poradí. Původní videohra se pyšnila hvězdným dabingem (Emma Stone, Tom Wilkinson, Lucy Liu) a velice slušným příběhem. Ten se částečně inspiroval hongkongským filmem Volavka, takže to bude mít adaptace teď trochu obtížnější. Ve hrách v podstatě neměla tématicky podobnou konkurenci. Mezi filmy jich má naopak celou řadu.

Akce Sleeping Dogs vyšla v roce 2012 na PC, PS3 a X360. O dva roky později se dočkala remasteru s podtitulem Definitive Edition i na nové konzole. Bohužel samotné studio United Front Games bylo loni v říjnu zrušeno. Namísto druhého dílu se fanoušci dočkali jen nikdy nedokončené bety multiplayerové variace pod názvem Triad Wars.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama