Horizon trhá na PS4 prodejní rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horizon trhá na PS4 prodejní rekordy

Horizon trhá na PS4 prodejní rekordy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 3. 2017 16:40 13
Reklama

Úspěch Horizon Zero Dawn se pravděpodobně dal očekávat, jeho míra však nakonec překvapit přeci jen může – nová akce od týmu Guerilla Games totiž překonává prognózy a stává se dosud nejúspěšnější novou IP dnes již zajeté čtvrté generace PlayStationu. Ta přitom pro srovnání v minulosti zažila například debuty značek Knack, Bloodborne a Driveclub.

Během pouhých dvou týdnů se v obchodech i formou digitální distribuce prodalo (tedy nikoli pouze vyexpedovalo) na 2,6 milionů kopií hry a hra se tímto může zařadit po boku těch nejúspěšnějších i nejrychleji se prodávajících titulů i přesto, že vyšla pouze na jedinou platformu. Zároveň jde o nejúspěšnější titul tohoto studia a překonal veškeré předešlé díly FPS série Killzone.

Prodejní úspěch tedy jen podtrhuje to, co si o hře myslí kritici a zřejmě ostatně i hráči – kupříkladu server Metacritic vykazuje hodnotu 89 % založenou na celkových 106 recenzích hry a z více než čtyř tisíc reakcí hráčů samotných je patrné, že to stejné si myslí i kupující hráčská obec. Rovněž my jsme hře udělili nejvyšší možné hodnocení a Pavel si mohl v recenzi jen pochvalovat sympatický start herního roku, ve kterém se stejným hodnocením i podobně úspěšnými prodeji pokračuje nová Zelda.

Hra tedy slaví velký úspěch, který může nadále podtrhnout plánované příběhové rozšíření potvrzené jednatelem Guerilla Games Hermenem Hulstem. Nás nyní může již jen zajímat to, jak se k tomuto titulu stavíte vy – oslovil vás Horizon, anebo snad teskníte po předešlé značce studia a rádi byste na své konzoli viděli nový Killzone?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama