Bethesda na E3 ukáže VR verzi Falloutu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda na E3 ukáže VR verzi Falloutu

Bethesda na E3 ukáže VR verzi Falloutu

David Plecháček

David Plecháček

22. 3. 2017 09:19 1
Reklama

Jak jsem prorokoval v souhrn, tak se také děje. Recenzí Mass Effectu jsme ukončili čekání na poslední opravdu velkou hru letošního jara a pomalu můžeme odvracet zrak mnohem dále do budoucnosti, konkrétně k červnové akci E3. Tentokrát dopřejme prostor slovům Peta Hinese z Bethesdy, aby nám poodhalil, co od veletrhu můžeme očekávat.

Možná že vás překvapí, že Hines mluvil v rozhovoru pro Hip Hop Gamer o Falloutu 4. Nesmíme totiž zapomínat na Fallout 4 VR, který byl poprvé představený na E3 2016 a letos bude na akci poprvé hratelný. Očekáváme proto, že se nějakých záběrů dočkáme i na keynote, kterou bude Bethesda opět pořádat.

Hines přiznává, že VR hry nejsou jeho denním chlebem, především kvůli nevolnostem, které headsety způsobují, ale Todd Howard mu opakovaně říká, že by si VR verzi Falloutu neměl nechat v žádném případě ujít. „Todd mi řekl, že Fallout 4 VR je podle něj tou nejlepší věcí na světě, kterou kdy můžete spatřit. Nedokážete si prý ani představit, jaké to je, jak realisticky to vypadá, ať se hlavou otočíte kamkoliv. Úplně vás to prý odrovná,“ říká.

VR Fallout by měl vyjít ještě letos. Zatím se mluví pouze o PC verzi podporující HTC Vive, ale jak to bude s dalšími zařízeními, ať už s Oculem, či třeba s PlayStationem VR, o tom Bethesda prozatím mlčí. Kromě vlastní hry ale Hines hodnotil virtuální realitu jako celek.

Podle svého názoru bude popularita podobných brýlí neustále růst, ale nikdy kompletně nezmění to, jakým způsobem hry hrajeme. „Osobně nevěřím tomu, že se dostaneme do fáze, kdy hráči budou říkat: ‚Nehraju nic jiného, pouze hry ve VR.‘ “ Mimo jiné proto, že hraní takových her je mimořádně asociální. Hines celou situaci popisuje na své ženě, která se ráda podívá na to, co hraje, ale jakmile má na hlavě „zatracený headset“, manžel už ji nezajímá.

Možná právě proto by si snad ani sám nepřál, aby se z VR stal určitý standard, kdy hraní bude znamenat odstřižení od okolního světa. A možná právě proto se mu mnohem více zamlouvá koncept, se kterým přišlo Nintendo. „Líbí se mi myšlenka, že mohu hrát na televizi a pak si to vzít s sebou kamkoliv půjdu,“ řekl na konto Nintenda Switch.

Se svými slovy došel tak daleko, že prohlásil, že se Switch může díky tomuto geniálnímu nápadu stát nejúspěšnější konzolí vůbec. Už teď všichni kolem něj neustále hrají Zeldu, a on by si přál, aby Nintendo slavilo úspěch, třeba stejný jako se svým Game Boyem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama