Liberty City se objeví v GTA V už na jaře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Liberty City se objeví v GTA V už na jaře

Liberty City se objeví v GTA V už na jaře

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 3. 2017 16:26
Reklama

několikrát jsme na Hrej.cz psali o ambiciózním modu, jehož autoři se snaží rozšířit mapu open world akce Grand Theft Auto V o Liberty City v podobě, jak se objevilo ve čtvrtém dílu. Nyní o sobě dal projekt znovu slyšet.

Za velkolepou modifikací stojí vývojáři nástroje OpenIV. Na svém webu a v diskuzi na GTAForums se pochlubili, jaké pokroky dělají. I když byl projekt jako takový představen až letos v lednu, již dříve autoři zdůraznili, že na něm dělají už od uvedení GTA V na trh. A jak jsme doufali, vydání modu je díky tomu mnohem blíže, než se mohlo při oznámení zdát.

První betaverze by měla být dostupná ještě na jaře. Znovu je přitom třeba upozornit, že pokud se plánujete do testu zapojit, anebo posléze zkusit hotový mod, musíte vlastnit GTA IV, případně jeho rozšíření. Fakticky vzato totiž pracují fanoušci na řešení, lépe řečeno nástroji, který extrahuje už existující mapu a vloží ji do světa GTA V. Na rozdíl od jiných podobných pokusů se tak tento tým nesnaží vlastními silami Liberty City znovu vybudovat, ale objeví se ve hře přesně v té samé podobě jako v GTA IV.

Jakmile si příslušným způsobem poslední díl upravíte, stačí dojet na letiště, skočit do nějakého aeroplánu a do Liberty City si jednoduše zalétnete. Nové screenshoty ukazují například to, jak se metropole z GTA IV rýsuje na obzoru při pohledu z území státu San Andreas.

V každém případě vznikne zajímavé spojení. V minulosti se objevila mapa z GTA III ve Vice City nebo ta ze San Andreas v GTA IV. Tohle je ale docela jiný level. Druhý tým ze stejné skupiny modderů zatím pracuje na projektu nazvaném prozaicky Red Dead Redemption V, který byl představen tento měsíc. Jeho cílem je přinést do GTA V mapu z RDR. Betaverze by měla být k dispozici v létě.

Z GTA V se ovšem nevydáme jen do Los Santos. Koncem února jsme psali o “konkurenčním” počinu. Crotainment Games chtějí pro změnu hráčům umožnit zaletět si v GTA V do Vice City a také Liberty City, ale v podobě, jak se objevilo ve třetím dílu a v Liberty City Stories.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama