Autoři Outlastu hovoří o potížích v Austrálii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Outlastu hovoří o potížích v Austrálii

Autoři Outlastu hovoří o potížích v Austrálii

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 3. 2017 08:28
Reklama

Jestliže naše stránky sledujete pravidelně, určitě jste zaregistrovali veletoč kolem australského ratingu chystaného hororu Outlast 2. Před dvěma týdny jsme vás informovali o tom, že hra u protinožců nedostala ani ten nejpřísnější rating a nemůže se tedy v zemi vůbec prodávat. O týden později ale bylo vše jinak a Outlast 2 i v Austrálii vyjde bez větších změn, a to s ratingem 18+. Vývojáři se není podělili o důvody zmatku, který okolo vydání hry vznikl.

Ve vyjádření pro server IGN vývojáři ze studia Red Barrels uvedli, že celá situace kolem australské klasifikace byla zapříčiněna videosouborem, který byl omylem přiložen k posouzení. Autoři hry tvrdí, že při prvním podání žádosti o klasifikaci byl australským úřadům zaslán finální kód hry a zároveň s ním i video, které obsahovalo záběry z alfa verze hry. Toto video podle vývojářů nemělo být zasláno společně s kódem, protože nereprezentovalo vlastnosti hotové hry.

„Při druhém podání žádosti byl herní kód zaslán společně se záběry z finální verze.  Hra byla následně schválena s ratingem R18+,“ stojí v prohlášení vývojářů. Navíc Red Barrels opakovaně uvádějí, že nedošlo k žádným úpravám obsahu hry. Podle jejich tvrzení existuje pouze jediná verze Outlastu 2, a ta vyjde po celém světě, Austrálii nevyjímaje.

Připomeňme, že australskému ratingovému úřadu vadilo podle informací serveru Kotaku především zobrazení sexuálního násilí, rituálních orgiíí a užívání halucinogenních drog. Pod tímto odkazem naleznete přesný popis jedné z hodnocených scén, upozorňujeme ale, že obsahuje spoilery. Outlast 2 vychází 25. dubna letošní roku na PC, PS4 a Xbox One. V krabici se hrou naleznete i první díl s datadiskem Whistleblower.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama