Koei Tecmo se víc zaměří na západní trhy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Koei Tecmo se víc zaměří na západní trhy

Koei Tecmo se víc zaměří na západní trhy

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 3. 2017 07:49
Reklama

I přes svůj dlouhý a komplikovaný vývojový cyklus dokázal akční RPG nářez Nioh od studia Team Ninja překonat naše očekávání a naservírovat vynikající porci řádně tuhé zábavy. Kvalita jde v tomto případě ruku v ruce s úspěchem, jak vyplývá ze slov vydavatelství Koei Tecmo.

Generální manažer společnosti Jasutomo Watanabe totiž v rozhovoru pro britský magazín MCV uvedl, že Nioh je za západním trhu tím nejúspěšnějším titulem tohoto vydavatele. Již v únoru prodeje překonaly jeden milion kusů. Podle Watanabeho hra dokazuje kreativitu a duši tvůrčího týmu a reflektuje vše, čím se vývojáři z Team Ninja v minulosti proslavili. Watanabe si pochvaluje, že Nioh je návratem silných stránek tohoto studia a hráči i média na něj reagují velice pozitivně.

Jedním z důvodů úspěchu hry je podle něj lokalizace do patnácti jazyků. Určitě také prý prospěly tři časově omezené demoverze, díky nimž si zájemci mohli hru vyzkoušet a poskytnout zpětnou vazbu. „Z vývojářského hlediska přinesl přístup, který studio Team Ninja zvolilo, velmi důležité výsledky, protože v zásadě do tvůrčího procesu zapojilo širší veřejnost, a to v rané fázi při vydání alfa dema. Tato otevřenost pomohla zvýšit zájem, získat zpětnou vazbu a konkretizovat očekávání hráčů.“ dodává Watanabe.

V rozhovoru padla také otázka na kontroverzi kolem Dead or Alive Extreme 3. Watanabe prohlásil, že Koei Tecmo dbá na průzkum trhu a identifikaci globálních a regionálních trendů. V případě zmíněné hry společnost usoudila, že nereprezentuje západní hodnoty, a proto nebyla na západě vydána. Na druhou stranu je ale velmi rád, když vidí, že si japonské hry dobře vedou v západních žebříčcích. Je to podle něj jen důkazem, že videohry neznají hranice a hráče zajímá jen zábava, ne původ hry.

Otázky se nemohly vyhnout ani sérii Ninja Gaiden, na jejíž další díl fanoušci netrpělivě čekají. Výtvarný šéf Tom Lee navíc v minulosti uvedl, že Nioh by mohl být jakousi vstupní branou pro další osud této slavné série. Watanabe říká, že Koei Tecmo plánuje na západě vydat v následujícím roce celou řadu velkých titulů a Ninja Gaiden je pro společnost rozhodně velmi důležitým projektem. Zatím prý není v pozici, kdy by mohl něco oznámit, doufá však, že se již brzy bude moci podělit o dobré zprávy.

Watanabe rozhovor uzavřel s tím, že v budoucnu se bude Koei Tecmo více zaměřovat na západní a asijské trhy, protože ten japonský už není klíčovým teritoriem pro prodej konzolových her. Koei Tecmo má ve svém portfoliu řadu velice zajímavých značek, třeba Jirka by vraždil za další Project Zero alias Fatal Frame. Uvidíme, co nám vydavatel v příštích obdobích přinese. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama