Číňané dostanou F2P verzi Rocket League
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Číňané dostanou F2P verzi Rocket League

Číňané dostanou F2P verzi Rocket League

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 4. 2017 08:05
Reklama

Rocket League, který se jen před pár dny pochlubil tím, že pokořil hranici 30 milionů hráčů, má před sebou další velký krok. Jeho základna fanoušků by se mohla podstatě rozšířit díky invazi do Číny, kterou Psyonix podnikne ve spolupráci s místním gigantem Tencent.

Tak jako mnoho jiných populárních západních her a IP před ním i Rocket League chce čínské hráče oslovit díky speciální free-to-play verzi. Ta byla oznámena na akci Tencent UP 2017 a má být upravena tak, aby co nejlépe vyhovovala místním hráčům. Vývojáři nicméně slibují, že v jádru zůstane hratelnost stejná, i když půjde o F2P titul.

Odmítají současně, že by na hru aplikovali formuli pay-to-win, nadále mají být rozhodujícími faktory týmová práce a schopnosti hráčů. Velmi pravděpodobně se tak veškerý obchod omezí na kosmetické doplňky, nová autíčka a všemožné ozdoby.

Tencet už spustil pro čínský Rocket League oficiální web, kde si ovšem moc nepočtete. Zdá se z něj ale patrné, že na rozdíl od některých jiných transformovaných projektů zůstává tento titul stále tím Rocket Leaguem, který důvěrně známe. Tomu nasvědčuje i skutečnost, že i když se původní verze přestala v Číně prodávat, bude nadále fungovat a zřejmě by mohla být s novou v budoucnu i kompatibilní.

Rocket League vyšel v červenci 2015 nejprve na PS4 a PC. Jeho mimořádný úspěch lze určitě zčásti připsat na konto mimořádně šťastného rozhodnutí zařadit hru do programu PlayStation Plus. Ale i později se hra prodávala výborně. Nedávno se vydavatel pochlubil, že krabicová verze pokořila hranici jednoho milionu prodaných kopií, což je výborné číslo na hru, která byla velmi dlouho k dispozici jen digitálně.

Rocket League si můžete koupit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama