Upírské akční RPG na prvních obrázcích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Upírské akční RPG na prvních obrázcích

Upírské akční RPG na prvních obrázcích

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 4. 2017 08:53 2
Reklama

Jak jsme již psali předevčírem, z teaseru s názvem Prepare to Dine se nakonec nevyklubaly další Dark Souls, fanoušci akčních RPG se ale přesto mohou radovat. Titul Code Vein nabídne brutální upírskou akci, v níž nebude o krev nouze. Vývojáři z Bandai Namco Studios se nyní podělili o nové informace a první sbírku screenshotů.

Jak už víme, hlavní hrdina bude takzvaný Revenant, který se musí vypořádat se světem plným hrozivých nepřátel a obrovských bossů. Děj se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy záhadná katastrofa způsobila absolutní kolaps nám známého světa. Oficiální synopse hovoří o tom, že majestátné mrakodrapy, které byly kdysi symbolem úspěchu a prosperity, jsou nyní jen tichými hroby lidské minulosti.

Uprostřed všeho toho zmaru stojí tajné společenství Revenantů, které si říká Vein. Sídlí v poslední pevnosti a bojují o přežití. Výměnou za své vzpomínky jsou odměněni zvláštními mocnými schopnostmi, kterým se tu říká Dary, musí za ně ovšem platit také nekončící žízní po krvi. A pokud se jí úplně podvolí, stanou se Ztracenými, ďábelskými bytostmi bez špetky lidskosti.

Hratelnost bude přímo závislá na čerpání krve z nepřátel za pomoci předmětů, kterým se říká Blood Veils. Díky nim můžete posilovat své zvláštní schopnosti. Lze tak například změnit svou podobu a získat větší sílu, oslabit nepřátele nebo využívat nové útoky se zbraněmi s mnohem drtivějšími účinky. Právě ve využívání široké palety zbraní v kombinaci se zvláštní schopností každé postavy tkví jádro hratelnosti a široká plejáda taktik a herních stylů.

Podle viceprezidenta marketingu společnosti Bandai Namco Erica Hartnesse přinese Code Vein svěží anime estetiku a hrůzostrašné zvraty. Nutno říci, že první obrázky ve mně vbudily nemalé nadšení a Code Vein si přidávám na úzký seznam bedlivě sledovaných titulů. Hra by měla vyjít v příštím roce na všechny „zásadní herní konzole“, čímž vývojáři zřejmě myslí PlayStation 4 a Xbox One. O verzi pro PC nebo dokonce Switch zatím nepadlo ani slovo. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama