Sega pracuje na dalším dílu Yakuzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega pracuje na dalším dílu Yakuzy

Sega pracuje na dalším dílu Yakuzy

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 4. 2017 11:46 1
Reklama

Producent série Yakuza Masajoši Jokojama už začátkem dubna na Twitteru lákal, že se okolo této značky zřejmě něco děje. Koneckonců už v prosinci se nechal slyšet, že rok 2017 bude pro sérii přelomem a že budoucnost přinese nové způsoby, jak si Yakuzu užít. Nyní autor série Tošihiro Nagoši veřejně potvrdil, že ve vývoji je nový díl.

Stalo se tak při příležitosti vyhlašování Famitsu Awards 2016. Výborně hodnocený regulérní šestý díl s podtitulem The Song of Life tu vyhrál jednu z cen a v následném rozhovoru s šéfredaktorem Famitsu se Nagoši podělil o novinky, které snad udělají fanouškům této ságy radost.

Z jeho slov se zdá, že Kazuma už se v dalším dílu neobjeví, nebo minimálně ne v hlavní roli. Jeho příběh je uzavřen, jak autoři slibovali. Smyslem je také vytvořit úplně novou Yakuzu a i když šestka přinesla podle ohlasů z Japonska (u nás vyjde až příští rok) mnoho dlouho očekávaných novinek, toto pokračování může představovat jakýsi restart pro celou značku.

Nemusí jít navíc o jediný titul, ale celou novou minisérii, naznačil Nagoši. Samotný engine má rovněž doznat řady změn, navzdory tomu, že Yakuza 6 představovala po technické stránce velký skok kupředu. Na sedmém dílu už se každopádně pracuje, i když je zatím projekt v rané fázi. Přesto vývojáři očekávají, že se budou moci o nové hře brzy rozpovídat podrobněji.

Yakuza 6 vyšla v Japonsku už 8. prosince. K nám snad dorazí zkraje příštího roku, tak jako jsme se letos dočkali prequelu Yakuza 0, který v zemi vycházejícího slunce debutoval už v březnu 2015. Ten vycházel ještě na PS3 a PS4 současně. Šetka už ale zamířila jen na aktuální generaci PlayStationu.

Ještě letos v létě, konkrétně 29. srpna, se na Západě dočkáme remaku prvního dílu s podtitulem Kiwami. Ten vyšel v Japonsku v lednu 2016 na PS3 a PS4. V každém případě se zdá, že sága se rozhodně nechystá na odpočinek a my si můžeme jen držet palce, že se třeba opět po čase podívá i na jinou platformu, a hlavně doufat v to, že na vydání v Evropě nebudeme muset čekat pokaždé tak dlouho jako v posledních letech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama