Svět není černý nebo bílý, ukáže Battlefront
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Svět není černý nebo bílý, ukáže Battlefront

Svět není černý nebo bílý, ukáže Battlefront

David Plecháček

David Plecháček

26. 4. 2017 10:17 5
Reklama

Příběhové pozadí kampaně ve Star Wars Battlefront 2 známe. Přesto se o něm opět mluvilo. Magazín Glixel hovořil s herním režisérem studia Motive, s Markem Thompsonem, který vysvětloval, proč se studio rozhodlo vytvořit příběh z pohledu Iden Versio, členky jednotky Inferno Squad spadající pod rozpadající se Impérium.

„Nesnažíme se předělat to, jak každý na tomhle světě vnímá postavy v univerzu. Snažíme se jim jen ukázat jinou perspektivu, aby pochopili, že ne každý zastánce Impéria věří v tu samou věc,“ říká Mark Thompson. V rozhovoru vyzdvihuje fakt, že každý má nějaký svůj pohled na to, co Impérium vlastně znamená, co je v něm dobré a v čem je špatné, stejně jako my máme ve skutečném světě různé názory na to, jak by měla fungovat demokracie a co nám přináší a co bere. „O tom je ten příběh, o vzájemné diskuzi a o víře – jakmile se vtělíte do Inferno Squad, sundáte si helmů a uvidíte všechny členy jako normální lidi, začnete chápat jejich perspektivu.“

Z toho důvodu vám nemusí být hlavní hrdinové sympatičtější, namísto sympatie ve vás autoři chtějí vyvolat empatii. Abyste pochopili, co je pohání a co je motivuje. „Potřebujeme hráče dostat do té fáze, že budou chápat, proč se Iden a celá jednotka Inferno Squad pro něco rozhodla a proč v ty své činy věří. Příklad, který rád uvádím, je ten, že nepřesvědčujeme nikoho o tom, že Hvězda smrti byla dobrá. Prostě protože proto, že ani sami nevěříme, že si každý stormtrooper a každý imperialista v té době myslel, že je dobrá,“ zní ze studia Motive.

V tomto ohledu si autoři nemohou stěžovat na Rogue One. Nezaznělo, nakolik si myslí, že se jedná o dobrý film, ale v čem se od jiných filmů ze série liší, je fakt, že ukazuje i tu šedou stránku věci. Neexistuje v něm jen černá a bílá, nebo co je zlé a co dobré, a toho se drží i u Battlefrontu 2. Jak se jim to povedlo se dozvíme 17. listopadu, kdy hra vyjde na PC, PlayStation 4 a Xboxu One.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama