Atlus mění podmínky streamování Persony 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Atlus mění podmínky streamování Persony 5

Atlus mění podmínky streamování Persony 5

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 4. 2017 09:17 12
Reklama

Persona 5 je již pár týdnů k dispozici i v Evropě, těší se velké chvále od kritiků a Vojta již zuřivě hraje, aby vám mohl co nejdříve přinést svou recenzi. Možná jste ale v jedné z našich nedávných zpráv zaregistrovali kontroverzi, kterou vydavatelství Atlus spustilo svou snahou o kontrolu toho, co lze ze hry sdílet na internetu ve streamech.

Vydavatelská společnost uvedla jasná pravidla, jaké části hry se smí ve streamech objevit, za tento krok si ale vysloužila velkou vlnu kritiky a také výsměchu. Videa na platformách YouTube a Twitch, která se Personě 5 věnují, byla například uváděna pod falešným či zesměšňujícím jménem. Jak kroky společnosti a reakci streamerů hodnotit, to už necháme na vás, každopádně je nyní jasné, že Atlus nakonec aspoň částečně ustoupil.

Nové pokyny posouvají herní datum, po němž už si společnost nepřeje vysílání obsahu, ze 7. června na 19. listopadu, kdy hra započíná svou poslední část. Stále však platí, že děj, který se odehrává poté, už se podle přání Atlusu vysílat nemá. Vydavatelství v tiskové zprávě uvedlo, že fanoušci jsou důvodem, proč Persona 5 zažila tak masivní celosvětový úspěch, a nechce tedy riskovat, že by herní zážitek některého z nich zkazily spoilery. Zároveň ale chápou kritiku a chtěli na ni nějakým způsobem reagovat.

Atlus tvrdí, že ačkoli někteří hráči jeho kroky vnímají jako nepřátelské, cílem bylo prostě dopředu upozornit na přání společnosti: „Chceme být ve svých krocích transparentní a důvodem, proč jsme vydali pokyny, bylo včasné poskytnutí informací streamerům. Naším cílem nikdy nebylo vyhrožovat skrz copyright, zjevně jsme ale nezvolili vhodný tón komunikace.“

Jak se na celou situaci díváte vy? Chápete motivace vydavatelství, nebo stojíte za názorem, že streameři mají nárok vysílat cokoli se jim zlíbí bez ohledu na to, co si Atlus přeje? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama