V hororu Perception za měsíc oslepneme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V hororu Perception za měsíc oslepneme

V hororu Perception za měsíc oslepneme

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 4. 2017 08:07 1
Reklama

Vývojáři ze studia The Deep End Games, které tvoří bývalí autoři her jako BioShock či Dead Space, zveřejnili nový trailer, jímž lákají na svůj horor Perception. Oznámili rovněž, že hra vyjde už 30. května.

First person horor, v němž se hráči ujmou slepé hrdinky Cassie Thornton, vychází současně na PC, PS4 i Xboxu One. Vydáme se do oblasti takzvané Nové Anglie, konkrétně do státu Massachusetts. Staneme proti temným nadpřirozeným silám, které ovládají zdejší dům.

Hráč samozřejmě nebude doslova slepý jako hlavní hrdinka, její ostatní smysly se snaží vývojáři napodobit díky specifické stylizaci. Jde ale o odlišné pojetí, než zvolili třeba autoři hry Beyond Eyes. Zdejší svět je ponurý a Cassie má jen minimum prostředků, které jí pomohou přežít.

Kromě chytrého mobilu a slepecké hole je to hlavně výjimečný sluch, který jí pomáhá vizualizovat svět okolí ní. Zvuky zprostředkují podobu celého prostředí na bázi echolokace. Vedoucí projektu Bill Gardner v roce 2015 po oznámení hry prohlásil, že ve hře nejsou zapotřebí brokovnice ani zvláštní schopnosti.

Cassie se může spoléhat jen na svůj důvtip. A pomoc hráče. Sídlo v Gloucesteru ovládá nějaká nadpřirozená síla, která po generace trýznila jeho obyvatele. Nyní jde po Cassie. Té nezbývá, než celé záhadě přijít na kloub, jinak se stane další obětí.

Vtip je v tom, že “echolokace” se může obrátit proti Cassie. Zvuky jí totiž snadno prozradí. Takže hráč musí maskovat ťukání za ostatní zvuky, podobně jako když v sérii Sniper Elite čekáte s výstřelem třeba na hromobití. Zvuky vám pomáhají zobrazit prostředí, ale přilákají také nevítanou pozornost nepřátel a prozrazují vaši pozici.

Když vás odhalí, nezbývá než vzít nohy na ramena, schovat se a modlit. Nepřátele můžete odkládat také za pomoci dalších zvuků, jako je třeba příhodně nastavený budík.

Hra má nabídnout podobnou hratelnost jako survival horor Alien: Isolation s prvky hry na kočku a na myš a na schovávanou, přibližuje GameSpot. Titul prošel úspěšně Kickstarterem. Ještě letos by měl vyjít také na Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama