Vývojáři hovoří o vizi Call of Duty: WWII
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři hovoří o vizi Call of Duty: WWII

Vývojáři hovoří o vizi Call of Duty: WWII

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 5. 2017 11:04 6
Reklama

Oznámení nového dílu série Call of Duty potěšilo obrovskou masu fanoušků, kteří už dlouho volali po návratu k původnímu zasazení do 2. světové války. K dispozici momentálně máme první trailer, který zřejmě splnil svůj úkol, a také několik informací o tom, k jakým změnám s novým dílem dojde. O tom si ale můžete přečíst v některé ze starších novinek, nově se nám vývojáři pochlubili s novým videem, v němž hovoří o vizi, s níž Call of Duty: WWII tvoří.

Zhruba čtyři minuty záběrů začínají slovy historika Marina K. A. Morgana, který tvrdí, že 2. světová válka překonala veškeré hranice. Zapojilo se do ní nejvíce suverénních států, měla největší počet obětí a po skončení předchozího masivního konfliktu, kterému se tehdy říkalo Velká válka, nikdo nečekal, že se něco podobného ještě někdy zopakuje. Martin také uvádí, že vývojáři mají opravdový zájem na vytvoření titulu, který bude historicky autentický.

Spoluzakladatel a šéf studia Sledgehammer Games Glen Schofield slibuje, že každá část hry je výsledkem detailního průzkumu a sbírání informací, fotografií a scanů. Poněkud pateticky se ve videu hovoří o důrazu na bratrství a kamarádství mezi vojáky a také o tom, jak bylo pro vývojáře zásadní, aby uctili příběhy a památku vojáků. Hráči by dle přání vývojářů měli hru dokončit s pocitem, že postavy skutečně znají a záleží jim na nich.

Kreativní ředitel Sledgehammer Games Bret Robbins podotýká, že příběh je poskládán ze skutečných historických událostí.  Výtvarný šéf projektu Joe Salud zas hovoří o tom, jak zásadní je pro atmosféru paleta barev a nasvícení scény. Základní vizí pro podobu WWII je termín „dark and beautifull“, tedy „temný a krásný“. Po emoční stránce temný, ale vizuálně krásný zážitek. Hra se nesnaží jen zalíbit, ale také ve hráčích vzbudit hlubší pocity.

Vývojáři také pějí chválu na modely zbraní, vozidel a vlastně všech prvků, na něž ve hře narazíte. Šéf vývoje Dennis Adams říká, že ačkoli se jedná o skutečně náročnou práci, je to nezbytné pro zachování autentického dojmu. Tým strávil mnoho času natáčením historických lokací, ale také návštěvami střelnice, kde autoři zkoumali chování jednotlivých zbraní. Podle vývojářů je Call of Duty: WWII skvělou příležitostí pro aktuální generaci hráčů, jak zažít hrůzy a atmosféru 2. světové války. Video zakončuje několik osobních poznámek o tom, jak je právě tohle ta nejlepší hra, na níž Sledgehammer Games kdy pracovali. Jestli tomu tak skutečně je, to se dozvíme 3. listopadu letošního roku. Hra vychází na PS4, Xboxu One a PC. Již nyní si ji můžete předobjednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama