Cena za Rime se na Switchi liší podle verze
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cena za Rime se na Switchi liší podle verze

Cena za Rime se na Switchi liší podle verze

David Plecháček

David Plecháček

11. 5. 2017 12:24 4
Reklama

Zanedlouho se konečně pustíme do plošinovky Rime. Až nadejde tento čas a až vám konečně definitivně řekneme, zda za vaše penízky stojí, budete se muset rozhodnout, pro kterou verzi a platformu se nakonec rozhodnete. PC? Xbox One? PlayStation 4? Nebo si připlatíte za verzi pro Switch?

Právě o této kontroverzi, tedy o tom, že verze pro konzoli Nintendo Switch by měla být dražší, si něco řekneme. Když se tato zpráva před časem potvrdila, spustila mezi hráči vlnu nevole a nepochopení. Verze pro Switch měla být o 10 dolarů dražší. Vydavatel Grey Box ale našel řešení – digitální verze nakonec bude stát stejně jako hry na zbývající platformy, hráči si připlatí jenom tehdy, budou-li chtít cartridge.

Vyrobit cartridge se hrou je totiž dražší než vylisovat Blu-ray disk. Jenže britský Eurogamer přišel se zprávou, že na základě politiky Nintenda musí stát stejně fyzická edice, jako ta digitální. Problémem je, že ačkoliv Nintendo nechává vývojáře/vydavatele určovat ceny, platí odlišné ceny za cartridge – čím větší cartridge je, tím je dražší, čím méně se jich následně vyrábí, tím roste taktéž cena.

Rime není největší a ani nejočekávanější hrou jara, takže si Tequilla Works ani Grey Box nenechají vyrábět miliony kusů. A tak se jim vydání fyzické edice prodraží. Má-li být cena stejná digitálně i fyzicky, je proto logické, že bude spíše vyšší.

Aby se tomu autoři vyhnuli a mohli nastavit její různou hladinu, budou Rime prodávat fyzicky na Switchi v „deluxe“ verzi, ačkoliv se tak reálně nebude jmenovat. Hráči v ní kromě cartridge naleznou i kód na soundtrack, který si budou moci stáhnout. Tím studio docílí toho, že digitální verze může stát jako kdekoliv jinde, a dražší bude jen ta reálně nákladnější – totiž fyzická Switch verze.

Níže si můžete poslechnout část hudebního doprovodu hry, která vychází už 26. května. Rime si můžete předobjednat na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama