Odklad RDR srazil akcie na historické minimum
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odklad RDR srazil akcie na historické minimum

Odklad RDR srazil akcie na historické minimum

David Plecháček

David Plecháček

24. 5. 2017 09:36 29
Reklama

Včerejší zpráva, že Red Dead Redemption nevyjde ještě letos, nezamávala jenom hráči, ale i obchodním sektorem. Akcie Take-Two prakticky okamžitě ztratily na své hodnotě, a to až o devět procent. Je zajímavé sledovat, jak jsou některé značky a jejich úspěch a neúspěch spjaty s osudem a hodnotou jednotlivých společností.

Rockstar nicméně odklad odložil docela příhodně, ve čtyři hodiny odpoledne. V tu chvíli se ale na burze přestávalo obchodovat, takže přes noc horké hlavy stačily vychladnout a ráno po jejím otevření už byla cena na svém standardu. Tomuto průběhu nepohlo ani vyjádření samotného Rockstaru, ve kterém společnost říká, že potřebuje nějaký čas, aby mohla vytvořit zážitek v té nejlepší možné podobě.“

Situaci o několik hodin později hasil i Strauss Zelnick, CEO Take-Two, který říkal: „U takového titulu je jedno, kdy jej vydáme.“ Společnosti si sice oblíbili vydávání v předvánoční sezóně, ale jak říká výkonný ředitele vydavatelského gigantu, hry už se teď prodávají celoročně. „První Red Dead vyšel v květnu a byl na tu dobu nezvykle úspěšný,“ řekl.

„Spotřebitelé konzumují zábavu po celý rok; v létě nepřestanou. Věříme, že pokud dáme lidem neobvyklý zážitek, dojdou si pro něj kdykoliv,“ dodal závěrem. A trhy tím evidentně uklidnil, protože se hodnota akcií nachází zpátky na svém vrcholu. Ale možná za to může oznámení nové hry od 2K ze slavné série. I tato společnost totiž pod Take-Two spadá.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama