Víme, kolik chtěl Sapkowski za Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Víme, kolik chtěl Sapkowski za Zaklínače

Víme, kolik chtěl Sapkowski za Zaklínače

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 6. 2017 15:45 39
Reklama

Koncem března jsme vás informovali o tom, kterak si dnes již světový spisovatel fantasy Andrzej Sapkowski může jen zpětně postesknout nad tím, jakou dohodu to s tehdy ambiciózním CD Projektem vlastně podepsal. Mluvilo se o jednorázové částce, jež nakonec ani v nejmenším neodrážela případná procenta z prodejů a hry. Celková suma však až dodnes byla zahalena tajemstvím.

Ovšem to je již minulostí a čerstvě jsou do světa vypouštěny informace od bývalého šéfa vývojářského týmu. Sebastian Zieliński totiž nově prozradil, že za licenci na herní zpracování Zaklínače tehdy CD Projekt zaplatil zhruba okolo čtvrt milionu korun (přepočteno na dnešní poměry) a tato částka byla navíc vyplacena nadvakrát. Na ve světě neznámou sérii to na jednu stranu nebylo málo, pro srovnání se zde ale na stranu druhou sluší rovněž dodat fakt ten, že jen třetí díl hry vynesl během prvních šest týdnů od zahájení prodeje v přepočtu přes 1,5 miliardy korun.

A právě to může při zpětném ohlédnutí jen zamrzet, jako perličku pak zde můžeme zmínit ještě úsměvnou historku o tom, že první návrh smlouvy byl spisovatelem odmítnut, neboť v něm bylo špatně napsané hlavní jméno hrdiny (Gerald).

Na konto takovéto zprávy pak již nezbývá než tomuto výjimečnému autorovi jedné dnes již tolik proslavené fantasy ságy popřát to, aby minimálně z onoho chystaného seriálu z produkce Netflixu dokázal vytěžit podstatně více.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama