ELEX od autorů Gothic má datum vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka ELEX od autorů Gothic má datum vydání

ELEX od autorů Gothic má datum vydání

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 6. 2017 11:35 10
Reklama

O akčním RPG ELEX z dílen studia Piranha Bytes jsme vás už v minulosti informovali. Nevšední kombinace sci-fi a fantasy a příslib vývojářského umu zkušených matadorů, kteří mají na kontě série Gothic a Risen zcela jistě láká celou řadu z vás. A my už nyní víme, kdy se hra dostane na pulty obchodů.

ELEX vychází 17. října letošního roku, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Kromě standardní edice bude k dispozici také ta pro sběratele. V ní kromě hry a manuálu naleznete také artbook, soundtrack na CD, plátěnou mapu světa Magalan, amulet a hlavně 25 centimetrů vysokou sošku čaroděje. 

Příběh hry slibuje poměrně neotřelé dějové zasazení. Spokojený život obyvatel planety Magalan dost zásadně narušila srážka s kometou, která z vyspělé civilizace udělala poněkud pochroumanou kůlničku na dříví. Aby toho nebylo málo, zavlekla s sebou kometa na Magalan i speciální a tajemstvími opředený prvek jménem Elex, který nejenže dal název samotné hře, ale hlavně jej lze využívat pro pohánění strojů a funguje i jako zdroj energie pro kouzlení. Bohužel má poměrně nepříjemné vedlejší účinky, pokud se to s jeho konzumací přežene.

ELEX by měl nabídnout svěží hratelnost, a to zejména díky své kombinaci fantasy a sci-fi zasazení. Vývojáři slibují, že si na své přijdou i milovníci soubojů. Protože se hra odehrává v postapokalyptické budoucnosti, kromě výše zmíněných mečů a kuší tu naleznete i plasmové pušky nebo plamenomety. Otevřeným světem budete moci rychle cestovat za pomoci jetpacku, který ale využijete i v boji. Na cestách vás budou doprovázet společníci a vaše činy budou neustále podrobovány jejich hodnocení. Budete si také muset vybrat jednu z frakcí a příslušnost následně ovlivní jak hratelnost, tak i to, jak vaši osobu bude vnímat okolí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama