Sony odhaluje prodeje PSVR i Horizonu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony odhaluje prodeje PSVR i Horizonu

Sony odhaluje prodeje PSVR i Horizonu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

5. 6. 2017 14:42 5
Reklama

Japonské Sony se po stránce herního průmyslu poslední dobou skutečně daří a díky tomu se dozvídáme další zajímavé cifry, které se tohoto vydavatele týkají. Kromě toho, že každý pátý prodaný PlayStation 4 je ve verzi Pro se tak kupříkladu dozvídáme i aktuální prodeje virtuální reality z produkce Sony i to, kolik zákazníků dokázala oslovit akce Horizon Zero Dawn.

Předně, zařízení pro vstup do virtuální reality oslovilo na milion zákazníků, což je nárůst skoro o sto tisíc oproti únoru. Pro srovnání pak můžeme dodat to, že ke konci loňského roku se prodalo na 420 tisíc kusů HTC Vive a Oculus Rift si našel cestu k 243 tisícům zákazníků.

Prezident Sony Interactive Entertainment America Shawn Layden pak na to konto v rozhovoru pro magazín The Verge dodal, že v sony mají ještě stále co dělat – uživatelská základna poslední generace PlayStationu již činí na 60 milionů hráčů a jedna šedesátina je tedy v tomto případě prostou kapkou v moři.

Hráči přitom již i přesto stihli zakoupit na 5,25 milionů her určených pro virtuální realitu a v těch tráví průměrně 25 minut během jednoho posezení. Existence množství řady kvalitních titulů je přitom dle Laydena ruku v ruce s dostupností samotného hardwaru (s čímž měli v Sony během vánoční sezóny potíže) alfou i omegou úspěchu jakékoli platformy a u obojího bychom se měli bychom dočkat citelného zlepšení.

Vedle toho se každopádně dozvídáme i to, že fakt, kterak je onen každý pátý prodaný PlayStation 4 ve verzi Pro, je ještě omezen nedostatečnou dostupností hardwaru. I na tomto plánují v Sony pilně zapracovat, dle Laydena jde však tak jako tak o úspěch, který v Sony původně ani neočekávali.

Konzole je to ovšem na každý pád zajímavá a naše dojmy z ní si můžete přečíst zde. Stejně tak jsme porovnávali i jednotlivé hry ve verzi pro standardní PlayStation 4 a pro PS4 Pro a došli jsme k závěru, že PS4 Pro rozhodně má co nabídnout. Konzole jako taková je přitom k mání například na Xzone.

A konečně poslední čerstvě zveřejněnou informací je to, že nadmíru povedená akce Horizon Zero Dawn slaví milník do světa poslaných 3,4 milionů kopií. Z dostupných informací však nerozeznáme, zda je zde řeč o vyexpedovaných hrách, anebo o reálných prodejích. Nicméně ať už je to tak či onak, tak se jedná o úspěch a ten je o to významnější, že Horizon Zero Dawn je hrou jediné platformy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama