EA láká na představení NHL 18 novými záběry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA láká na představení NHL 18 novými záběry

EA láká na představení NHL 18 novými záběry

David Plecháček

David Plecháček

8. 6. 2017 08:09 18
Reklama

Když jsem v neděli sepisoval, co se objeví na všech konferencích nebo alespoň co se tak všeobecně předpokládá, u Electronic Arts jsem měl díky divizi EA Sports jasno: čekáme nový fotbal a nový hokej. Jenže to by letošní hokejová sezóna, respektive její konec, nesměly být tak speciální.

Jakmile všem týmům skončí sezóna a Stanley Cup bude znát svého nového majitele, přesuneme svou pozornost do Las Vegas na akci NHL Awards konanou 21. června. Podle názvu lze jednoduše dovodit, že se budou rozdávat individuální trofeje jako jsou Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče sezóny, Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off, Vezinovu trofej si pro změnu odnese nejlepší gólman uplynulého ročníku nebo také Art Ross Trophy pro hráče s největším počtem bodů po základní částí a Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Jak už jsem ale řekl, letošní ročník bude pro týmy i pro veřejnost něčím speciální. Do ligy od nového ročníku vstupuje nový tým, Las Vegas Golden Knights, a na NHL Awards proběhne tzv. expansion draft. Las Vegas si tak bude moci od každého týmu vybrat jednoho hráče, který přejde s platnou smlouvou do nově vznikajícího celku. Celý rozšiřující draft má svá pravidla, kterými zde nebudeme zdržovat, důležité ale je, že i pro samotnou NHL půjde možná o větší událost, než je draft jako takový, který následuje o pár dní později.

A právě proto, že se jedná o sváteční událost, se zástupci NHL domluvili s EA Sports na tom, že se nový ročník představí právě exkluzivně v Las Vegas. Jak už to ale bývá, před oficiálním odhalením přichází teaser, na který se můžete podívat.

V hlavní roli je torontský útočník Mitch Marner. Dvacetiletý Marner je jednou z vycházejících hvězd slavného kanadského klubu, přesto je právě jeho angažování do traileru překvapením. Jen v samotném Torontu jsou jména mnohem zvučnějšího charakteru, například William Nylander, ale především Auston Matthews. Je ale pravda, že Marner si zvýšil kredit účastí na letošním světovém šampionátu, kde skončil v klubovém bodování Kanady druhý za Nathanem MacKinnonem.

Ani tak se nedá předpokládat, že by se Marner stal hvězdou na obalu hry. Loni vyhrál po volbě fanoušků ruský forward St. Louis Blues Vladimir Tarasenko. Pokud se EA rozhodne vsadit na někoho podle jeho výkonnosti v letošní sezóně, mohl by se na titulku objevit Pekka Rinne z Nashvillu, který táhne svůj tým za premiérovým pohárem. Brankáře mělo NHL na krabičce naposledy před čtyřmi lety – tehdy to byl Martin Brodeur. Pokud bychom si měli vsadit na útočníka, byl by to jednoznačně Connor McDavid z Edmontonu, který do. A dlouho nebyl hlavním tahákem obránce – říkal tu někdo jméno Erika Karlssona?

Z teaseru nelze vyčíst vůbec nic. Změny od zatím posledního dílu patrné příliš nejsou a vzhledem k tomu, že chybí jakákoliv zmínka o novém enginu Frostbyte, komunita předpokládá, že se ho ani letos nedočkáme a že NHL 18 běží stále na starém Ignitu. Jsme zvědaví, jestli nás EA za 14 dnů nečím překvapí...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama