IO Interactive je nezávislým studiem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka IO Interactive je nezávislým studiem

IO Interactive je nezávislým studiem

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 6. 2017 16:51 4
Reklama

Po sérii krkolomných zpráv týkajících se dánských IO Interactive tu máme na delší dobu možná poslední velkou zprávu, neboť situace s právy i s týmem samotným je, zdá se, na nějaký čas konečně vyřešena.

Kdybychom to měli vzít popořadě, tak od počátku května jsme se dozvěděli, že IO Interactive u Square Enixu končí a byli k mání na prodej, zároveň však měli být k mání i se značkou Hitmana, což se koneckonců následně také potvrdilo. K tomu jsme se následně dozvěděli, že v týmu došlo i k propouštění a po poslední zprávě týkající se změny v systému distribuce první sezóny se dozvídáme, že po všech těch peripetiích jsou IO Interactive opět nezávislým týmem.

A stejně tak stále vlastní značku Hitmana, takže ve finále se příliš mnoho nezměnilo a do budoucna se skutečně můžeme dočkat druhé řady Hitmanových dobrodužství. Vedle toho je samozřejmě možné, že se tvůrci obrátí na komunitu s požadavkem o vyzískání dodatečných financí, na druhou stranu tím však získali obrovskou míru volnosti po stránce vlastní kreativity, a to se počítá.

Otázkou samozřejmě je, zda po takovéto oblíbené sérii i po studiu jako takovém nebude chtít sáhnout kupříkladu některý z výrobců konzolí (a tipujeme, že Nintendo to zcela určitě tak jako tak nebude), nicméně to už bychom předbíhali.

Nyní tedy nelze než popřát hodně štěstí a jsme jen zvědaví, jak s nově vzniklou situací v IO Interactive naloží. Něco už ale může napovědět oficiální příspěvek na webu vývojářů, ve kterém kromě oznámení samotného vyjadřují svůj obrovský dík hráčské komunitě za projevenou podporu.

K té se můžete přidat například na Xzone, kde je první sezóna k mání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama