Jamauči: Čekal jsem, že VR bude lepší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jamauči: Čekal jsem, že VR bude lepší

Jamauči: Čekal jsem, že VR bude lepší

David Plecháček

David Plecháček

23. 6. 2017 11:04 27
Reklama

Gran Turismo tu mělo být už dávno. Jestli nám Polyphony Digital nedají nějaký jedinečný skvost, tak je komunita rozcupuje a nenechá na studiu nit suchou. Jenže zatímco k nám odevšud dochází, že Sport vypadá ve 4K na PS4 Pro skvěle, méně se hovoří o tom, jak hra vypadá na PlayStationu VR prý nic moc.

Důvody jsou jednoduché – jednak headsety využívají relativně malé rozlišení, ale především potřebují vyšší framerate, tudíž jsou náročnější na hardware a autoři (a především hráči) musí slevit ze svých nároků výměnou za to, že se nachází ve 3D prostoru. Takže zatímco Forza 7 a GT Sport mohou za vypadat skvěle a na silnějších konzolích a určitých obrazovkách přímo fotorealisticky, ve VR je to... nic moc. Vědom si je toho i Kazunori Jamauči.

Ten na E3 pro VentureBeat řekl: „První headset byl vytvořený ještě před tím, než jsem se narodil, někdy kolem roku 1962. Čekal jsem padesát let, než si jej vyzkouším. Po všem tom čase jsem doufal, že to bude něco víc, než co máme dnes. Ale děláme to nejlepší a můžeme pracovat jen s tím, co máme v současné době k dispozici,“ řekl na adresu PS VR, ale i jiných headsetů jako je HTC Vive a Oculus Rift.

Jamauči by chtěl dosáhnout stejné úrovně, jaké dosahuje teď na 4K obrazovkách. Sám ale s nadsázkou říká, že by to mohlo trvat dalších padesát let: „Chce to duální 8K (pro každé oko, pozn. Red), pak by to mohlo být pěkné. Duální 8K a okolo 200Hz obnovovací frekvence. Takže tak dalších padesát let?“

Velkým tématem je také to, jestli se bude jezdcův ve VR dělat nevolno. Jamauči říká, že to je jako ve skutečném životě. Budete jezdit bezpečně a kontrolovat vlastní vůz? Pak vám špatně nebude. Jestli se ale budete snažit projet každou zatáčku na plný plyn a výlety mimo trať budou vaší častější náplní, než jízda po asfaltu, mohl by to být problém. Především, pokud se dostanete do hodin. „Tomu nemůžeme zabránit,“ říká.

VentureBeat ale s Jamaučim neřešili jen VR, nýbrž i eSportovou stránku hry. „Sportovní režim je jen malá část toho, na co klademe důraz. A to především když uvážíme i další prvky, které ve hře budou. Gran Turismo jich má totiž více, než jakýkoliv náš předešlý titul. Sport má navíc dva aspekty – první bychom mohli přirovnat k NBA k basketu, ten druhý je potom spíš jako pouliční basket. Protože mít desítky tisíc diváků na jednom stadionu není jediný (e)sport, který můžeme nabídnout. Chceme pokrýt všechny tyto části,“ řekla tvář Polyphony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama